Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

 • Ventvergunning

  Voor de verkoop van artikelen of voor het aanbieden van diensten op straat of huis-aan-huis hebt u een ventvergunning nodig. Deze vraagt u online aan. Let op: u heeft een DigiD nodig om het aan te vragen.

 • Ontheffing aanvragen optreden straatartiest

  Wilt u als straatartiest optreden op de openbare weg? Bijvoorbeeld als muzikant, straatfotograaf, tekenaar of filmer? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Subsidie culturele evenementen

  Organiseert u een evenement dat bijdraagt aan het culturele klimaat in Gorinchem? Dan kunt u een aanvraag doen voor een subsidie culturele evenementen en projecten.

  Deze subsidie is bedoeld om een goed cultureel aanbod van evenementen te maken voor alle inwoners van de gemeente Gorinchem.

 • Demonstratie of betoging houden

  Iedereen mag een demonstratie of betoging organiseren. U moet wel een kennisgeving doen van de demonstratie of betoging. Doe dit minimaal 48 uur van tevoren, het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee.

 • Subsidie cultuureducatie en cultuurparticipatie

  De gemeente steunt het culturele leven in de stad door subsidies te geven. Voor activiteiten op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie kunt u subsidie krijgen. De activiteit moet bijdragen aan de inclusie van en sociale cohesie in onze stad en/of de persoonlijke ontwikkeling van alle inwoners van Gorinchem.

 • Meer groen in uw straat

  Wilt u meer groen in de straat? Daar kunnen u en uw buurtbewoners zelf aan meehelpen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een geveltuin tegen uw huis, het plaatsen van plantenbakken of door een (gedeelte van) een openbaar plantsoen of groenstrook te gaan onderhouden. Dit noemen we: adoptiegroen. 

  Wilt u aan de slag? Meld dit dan wel eerst bij de gemeente via onderstaande knop.

 • Automatische incasso

  U kunt uw aanslagen gemeentelijke belastingen via automatische incasso in elf gelijke maandelijkse termijnen betalen. Als u geen DigiD heeft kunt u het machtigingsformulier downloaden en opsturen naar de gemeente.

 • Verhuur sportvelden

  De gemeente heeft in Gorinchem verschillende sportvelden. Deze kunt u als vereniging, school of particulier huren voor sportactiviteiten voor een korte of lange periode. 

  Let op! Vanaf half mei gaan de natuurgrasvelden in onderhoud. Deze zijn dan een periode niet te gebruiken.

 • Subsidie onderwijs voor volwassenen

  Maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties kunnen subsidie aanvragen voor onderwijs voor volwassenen op het gebied van taal, rekenen en/of digitale vaardigheden.

  De activiteiten moeten zich richten op de inwoners uit de Arbeidsmarktregio Gorinchem: Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden.

 • Abonnement parkeergarages Kweeklust / Kazerneplein

  Bedrijven in de binnenstad kunnen een abonnement voor de parkeergarage aanvragen. Let op:

  • bedrijven moeten geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel op een adres in de Binnenstad.
  • het abonnement is alleen bruikbaar in de gekozen parkeergarage en is 1 jaar geldig.