Zoekresultaat 1 - 10 van 39 resultaten

 • Opvang dak- en thuislozen

  Als u dakloos bent, niet goed voor uzelf kunt zorgen en u kunt niet bij iemand terecht. Dan kunt u zich aanmelden bij de Brede Centrale Toegang (BCT) voor opvang. Ook voor een briefadres en bijstandsuitkering kunt u daar terecht. U meldt zich op een werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur op de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Daar bekijken ze welke problemen u hebt en welke hulp daarbij past.

 • Parkeervergunning voor maatschappelijke instellingen

  Als maatschappelijke organisatie kunt u een parkeervergunning aanvragen voor uw medewerkers en vrijwilligers. Zodat die in de buurt van hun werkplek mogen parkeren op een plek waar betaald parkeren geldt. Op parkeren.haarlem.nl vraagt u deze vergunning aan. U kunt de vergunning niet aanvragen als uw instelling gevestigd is in het centrum.

 • Tijdelijke parkeervergunning

  Een tijdelijke parkeervergunning hebt u nodig als u een ochtend, middag of hele dag moet parkeren. Dit kan online voor werkzaamheden of een verhuizing. Deze vergunning vraagt u ook aan als u langere tijd wilt parkeren op een betaalde parkeerplek.

 • Drank schenken bij een evenement

  Als u een evenement organiseert, mag u niet zomaar alcohol schenken. Daarvoor hebt u een tijdelijke ontheffing nodig. Ook als u als horecazaak een tijdelijke tap op uw terras wilt. Vraag de ontheffing minstens 8 weken van tevoren aan.

 • Subsidie Programma’s Cultuurplan 2025-2026

  Culturele instellingen en professionele cultuurmakers kunnen voor culturele activiteitenprogramma’s in de periode 2025-2026 in Haarlem een programmasubsidie aanvragen. Voor de periode 2025-2026 kan minimaal € 20.000 en maximaal € 100.000 aangevraagd worden. U kunt deze subsidie ook als samenwerkingsverband aanvragen. U kunt de subsidie tot en met 1 oktober 2024 aanvragen.

 • Huisvestingsvergunning

  Voor het huren van een zelfstandige sociale huurwoning hebt u een huisvestingsvergunning nodig. Dit zijn woningen met een huurprijs tot € 879,66 (kale huur plus servicekosten) en woonwagenstandplaatsen. Voor particuliere sociale huurwoningen kunt u alleen een huisvestingsvergunning krijgen als het verzamelinkomen van uw huishouden € 51.822 of minder is. Huurt u via Elan Wonen, Pré-wonen, Ymere, Woonzorg Nederland, Mooiland, Rosehaghe of Brederode Wonen? Dan krijgt u alleen een huisvestingsvergunning als u per jaar € 47.699 of minder verdient. Of, als u samenwoont: € 52.671 of minder. U vraagt de vergunning niet bij ons aan; de woningbouwcorporatie regelt dit met u.

 • Verhuurvergunning opkoopbescherming

  Als koper van een woning met een WOZ-waarde tot € 476.415 moet u zelf in de woning gaan wonen. Met deze regel voorkomen we dat beleggers veel betaalbare huizen opkopen. En er nauwelijks koopwoningen overblijven voor woningzoekenden. In de periode daarvoor was de WOZ-waarde: 1 februari 2022 tot 2 mei 2023 € 389.000 en van 2 mei 2023 tot 1 januari 2024 € 451.000. In een paar gevallen mag verhuren wel, maar dan hebt u wel een vergunning nodig. Dat zijn: verhuren aan uw familie, een woning tijdelijk verhuren of woonruimte verhuren die bij een winkel, kantoor of bedrijf hoort. U vraagt de verhuurvergunning online aan.

 • Vergunning tijdelijke verhuur bij leegstand

  Om leegstand tegen te gaan, kunt u uw leegstaande koopwoning of huurwoning tijdelijk verhuren. U vraagt hiervoor een tijdelijke verhuurvergunning bij ons aan. Dit doet u door het aanvraagformulier te downloaden, het in te vullen en te mailen naar: planadministratie@haarlem.nl.

 • Ontheffing voor rijden in voetgangersgebied

  Het voetgangersgebied in de binnenstad is met paaltjes afgesloten voor het verkeer. U kunt een ontheffing aanvragen als u in het voetgangersgebied woont of een bedrijf hebt. Of als u er voor uw werk moet zijn, bijvoorbeeld als taxichauffeur, pakketdienst of leverancier. U krijgt dan een pas waarmee u de afsluitpaaltjes opent. Via parkeren.haarlem.nl vraagt u de ontheffing aan.

 • Kansspelvergunning

  Als u een loterij organiseert, hebt u een vergunning nodig. U vraagt deze vergunning bij ons aan als de de prijzen en premies bij elkaar niet meer dan € 4.500 waard zijn. En minimaal de helft van de opbrengst naar een goed doel gaat. Doe dit 8 weken van tevoren. In andere gevallen vraagt u een vergunning aan bij de kansspelautoriteit.