Zoekresultaat 1 - 10 van 207 resultaten
- Eigen bijdrage rechtsbijstand en griffierechten
Bij een rechtszaak horen (vaak hoge) kosten. Voor een aantal kosten is het mogelijk om een vergoeding te krijgen via de gemeente of via het Juridisch Loket. Het gaat dan om de kosten voor de eigen bijdrage van rechtsbijstand en het griffierecht.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-05-15
- Waarmerken kopie
U kunt de gemeente vragen een kopie van een document te waarmerken. Dat betekent dat in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel.
De gemeente waarmerkt geen diploma's.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2023-12-15
- AED-apparaat gebruiken
AED’s in Oosterhout
Een AED (automatische externe defibrillator) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartfalen. De AED kan met het toedienen van een elektrische schok een gestoord hartritme stoppen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen. Het apparaat geeft zelf instructies en werkt (vol)automatisch.
Bij die AED’s horen ook mensen die ze weten te bedienen. Het is iedereen toegestaan om in geval van een noodsituatie of een levensbedreigende situatie een AED te gebruiken, bij voorkeur na een training reanimatie met AED.
Oosterhout moet voorbereid zijn
In Oosterhout worden jaarlijks tussen de 55 en 75 mensen getroffen door een hartstilstand. Jong en oud, man en vrouw, altijd geheel onverwachts. Snelle hulp is dan van levensbelang. Binnen 6 minuten starten met reanimatie vergroot de kansen op overleven aanzienlijk. Kansen die nog eens groter worden als bij die reanimatie een AED wordt ingezet.
De Stichting Oosterhout Hartveilig wil Oosterhout en haar kerkdorpen 70% hartveiliger maken door het opzetten van een netwerk met vrijwillige hulpverleners, met een alarmeringssysteem en met voldoende AED’s.
AED-alert
AED-alert wordt door alarmcentrale 112 gestart na een melding, waarbij sprake is van een hartfalen en reanimatie. Binnen een straal van 500 meter rondom het adres van het slachtoffer wordt gezocht naar opgeleide reanimeerders.
Deze ontvangen dan een sms-bericht om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimatie óf om een AED op te halen en vervolgens ook naar het slachtoffer te gaan om hulp te verlenen.
Stichting Oosterhout Hartveilig
De Stichting Oosterhout Hartveilig werkt aan een sluitend netwerk en doet daarvoor een beroep op je. Meld je aan een laat je opleiden tot hulpverlener reanimatie. Zo help ook jij mee om de kans op overlijden bij een hartfalen en reanimatie in je eigen omgeving te verkleinen.
Meld je aan als vrijwilliger
Nog niet opgeleid tot reanimeerder, maar je wilt wel levensreddend kunnen handelen en je ook nog beschikbaar stellen voor het reanimatieteam Oosterhout Hartveilig? Dat kan! Een training duurt maar enkele uurtjes. Meld je aan bij www.oosterhouthartveilig.nl en zorg dat je voorbereid bent en levens kunt redden!
65 AED’s in Oosterhout en 5 ervan in Den Hout
Vragen, reacties, aanbiedingen, etc.:
WELKOM op info@oosterhouthartveilig.nl- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-02-05
- Adresonderzoek aanvragen
Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een onderzoek starten.
Staat iemand op uw adres ingeschreven, terwijl die niet bij u woont? Vraag de gemeente dan om een adresonderzoek.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-02-25
- Dubbele achternaam aanvragen voor uw kind
Vanaf 1 januari 2024 kan uw eerste kind van allebei de ouders een achternaam krijgen. De volgorde maakt niet uit. U laat dit weten bij de geboorteaangifte. Alle volgende kinderen krijgen dezelfde achternaam.
Ook oudere kinderen kunnen een dubbele achternaam krijgen. Het oudste kind moet dan geboren zijn na 31 december 2015. En alle jongere kinderen van dezelfde ouders moeten dezelfde achternaam krijgen.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-05-15
- Reinigingsrechten betalen
Ondernemers die gebruik maken van de gemeentelijk vuilnisophaaldienst betalen reinigingsrechten. Hiermee betaalt u de gemeente voor het ophalen en verwerken van uw bedrijfsafval. U ontvangt hiervoor elk jaar een aanslag.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-01-23
- Stoffelijk overschot naar een ander land vervoeren
Voor het vervoer van een stoffelijk overschot van Nederland naar het buitenland of vanuit het buitenland naar Nederland moet u in het bezit zijn van een laissez-passer en een overlijdensakte. Daarna kan verlof tot begraving of crematie worden afgegeven.
Bij het vervoer van een stoffelijk overschot gelden de volgende voorwaarden:
- Als u een lichaam wilt vervoeren van Nederland naar een land dat lid is bij de Overeenkomst van Straatsburg moet u in het bezit zijn van een laissez-passer voor lijken en een overlijdensakte. Een laissez-passer wordt afgegeven door de gemeente waar de overlijdensakte is opgemaakt. Omgekeerd geldt dat als u een lichaam vanuit een land dat lid is bij de Overeenkomst van Straatsburg naar Nederland wilt vervoeren, u in het bezit moet zijn van een laissez-passer dat is afgegeven door de bevoegde autoriteit van de staat van herkomst.
- Voor vervoer binnen de Benelux hoeft u, buiten het wettelijk voorgeschreven verlof, geen speciale papieren aan te vragen.
- In alle andere gevallen waarbij een lichaam van Nederland naar het buitenland wordt vervoerd of omgekeerd, moet bij het lichaam een door de bevoegde autoriteit afgegeven verklaring aanwezig zijn. Bij binnenkomst in Nederland moet het laissez-passer respectievelijk het verlof tot begraving of crematie, of de verklaring aan de douane worden overgelegd.
U vraagt de laissez-passer aan bij de gemeente waar de overlijdensakte is opgemaakt. Meestal dient de begrafenisondernemer de aanvraag in.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-25
- Betalingsregeling voor gemeentebelastingen
Als u de gemeentebelasting niet in één keer kunt betalen, kan de gemeente een regeling treffen. U kunt bijvoorbeeld vragen of u de belastingen in termijnen mag betalen of dat u uitstel van betaling kunt krijgen.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-06-20
- Controle gegevens bijstandsuitkering
Krijgt u een bijstandsuitkering? En verandert er iets in uw situatie? Dan moet u dat aan de gemeente doorgeven. U heeft bijvoorbeeld een baan gevonden. Of u bent gescheiden. Dat kan gevolgen hebben voor uw uitkering.
De gemeente kan controleren of uw uitkering nog klopt. Dit heet een heronderzoek rechtmatigheid bijstandsuitkering. De gemeente kijkt dan opnieuw naar uw situatie.
U moet meewerken aan het onderzoek. De gemeente bepaalt hoe vaak dit onderzoek gebeurt.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-23
- Vergunning intrekken
De gemeente verstrekt verschillende vergunningen, door verschillende afdelingen. En in een enkel geval een organisatie (de regionale milieudienst) die namens de gemeente werkt.
Voor een verzoek tot het intrekken van een vergunning en vragen daarover moet u zich dan ook wenden tot de juiste afdelingen of de milieudienst. Ook gelden er verschillende regels. Hieronder treft u informatie aan over de
- Exploitatievergunning of horeca-vergunning
- Omgevingsvergunning voor (ver)bouwen
- Omgevingsvergunning milieubelastende activiteit (voorheen milieuvergunning)
Exploitatievergunning of horeca-vergunning
De gemeente kan uw vergunning intrekken. U krijgt hiervan schriftelijk bericht.
Als u een vergunning heeft, kan de gemeente deze helemaal of voor een deel intrekken. U moet dan stoppen met de activiteiten waarvoor u een vergunning had. Redenen voor het intrekken van een vergunning zijn bijvoorbeeld:
- U houdt zich niet aan de regels.
- U heeft bij de aanvraag van de vergunning niet genoeg of verkeerde gegevens ingeleverd.
- U komt niet door het Bibob-onderzoek. Met dit onderzoek controleert de gemeente de betrouwbaarheid van uw bedrijf en de personen die bij uw bedrijf betrokken zijn.
Als de gemeente voornemens is uw omgevingsvergunning in te trekken, dan krijgt u daarvan bericht.
Uiteraard kunt u ook zelf uw vergunning laten intrekken. Hiertoe dient u een verzoek in bij de gemeente.
Omgevingsvergunning voor (ver)bouwen
Als gedurende één jaar (of een in de vergunning aangegeven langere termijn) geen gebruik wordt gemaakt van de vergunning, dan kan de gemeente een omgevingsvergunning kan intrekken.
Als de gemeente voornemens is uw omgevingsvergunning in te trekken, dan krijgt u daarvan bericht.
Uiteraard kunt u ook zelf uw omgevingsvergunning laten intrekken.
Omgevingsvergunning milieubelastende activiteit (voorheen milieuvergunning)
Als u een vergunning heeft, kan de gemeente deze helemaal of voor een deel intrekken. U moet dan stoppen met de activiteiten waarvoor u een vergunning had. Redenen voor het intrekken van een vergunning zijn bijvoorbeeld:
- Er is gedurende 1 jaar geen gebruik gemaakt van de omgevingsvergunning
- Verzoek om intrekking door de vergunninghouder
- Op verzoek van een instemmingsorgaan (provincie, rijk, waterschap)
- Preventief, ter bescherming van de gezondheid
- In het kader van handhaving (vergunninghouder houdt zich niet aan de regels)
Voor een volledig overzicht en nadere informatie klik hier.
Als de gemeente voornemens is uw omgevingsvergunning in te trekken, dan krijgt u daarvan bericht.
Uiteraard kunt u ook zelf uw omgevingsvergunning laten intrekken. Hiertoe dient u een verzoek in bij de milieudienst “Omgevingsdienst West Brabant. “
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-24