Zoekresultaat 1 - 10 van 100 resultaten

 • Waterrecreatie

  Waterrecreatie is een van onze speerpunten op het gebied van recreatie en toerisme.

 • Regelen van begrafenis

  Het aanvragen van een begrafenis op één van de gemeentelijke begraafplaatsen in Hollands Kroon gaat digitaal. De uitvaartondernemer regelt dit voor u. Om online aangifte van begraven te doen heeft de (uitvaart)ondernemer eHerkenning nodig. Heeft hij/zij dit niet, of wilt u persoonlijk de begrafenis regelen neem dan contact op met team Begraven.

 • Organisaties basisvoorzieningen zorg

  Wij hebben allerlei basisvoorzieningen die gratis en direct toegankelijk zijn voor iedereen. Denk aan de inzet van vrijwillige GGZ-maatjes, huisbezoeken aan ouderen, opvoedspreekuren, schoolmaatschappelijk werk en ondersteuning van de mantelzorg.

 • Aanvraag omgevingsvergunning uitweg

  Een uitweg, ook wel uitrit, inrit of oprit genoemd, is een aansluiting vanuit een perceel op de openbare weg.

 • Verblijfsrecreatie

  Verblijfsrecreatie of toeristisch overnachten in Hollands Kroon is mogelijk bij verschillende aanbieders. Staat uw onderneming niet in de database van Bezoek Hollands Kroon of Holland Boven Amsterdam, of heeft u een wijziging? Ga dan naar de website van Bezoek Hollands Kroon.

 • Toeristen- en forensenbelasting

  Wij heffen belastingen voor het gebruik van de gemeentelijke voorzieningen. Toeristenbelasting is voor mensen die tegen betaling overnachten in de gemeente. Forensenbelasting is voor mensen die een gemeubileerde woning of stacaravan hebben in de gemeente, maar er niet staan ingeschreven.

 • Crisissituaties jeugd, acute zorg, ggz

  Als u twijfelt: altijd 112 (laten) bellen.

 • Algemene informatie Omgevingswet en veelgestelde vragen

  In Nederland hebben we veel regels over onze leefomgeving. Vanaf 1 januari 2024 gaan al deze regels samen in één nieuwe wet: de Omgevingswet. Het bundelt bestaande wetten en regels voor onder andere ruimtelijke ordening, milieu en natuur. Hierdoor kunt u als inwoner of ondernemer gemakkelijker informatie vinden die van toepassing is. 

 • Uitgifte bedrijfsgrond

  De uitgifte van gronden verloopt via het team Vastgoed en Grondzaken.

 • Persoonsgebonden budget

  Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelf redden in huis? Of is het niet voor uzelf en heeft u hulp of zorg nodig voor uw kind of ander familielid? U heeft dan misschien recht op een maatwerkvoorziening uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of Jeugdzorg. Een voorziening die geregeld kan worden via een persoonsgebonden budget (pgb).