Zoekresultaat 1 - 10 van 393 resultaten

  • Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

    De gemeente bewaart bouwtekeningen en -plannen. Inwoners kunnen deze inzien.

  • Slopen van pand of woning

    Wanneer u een bouwwerk geheel of gedeeltelijk wilt slopen, doet u een sloopmelding bij de gemeente. Let op:  Binnenshuis slopen, bijvoorbeeld het verwijderen van een muurtje of verlaagt plafond, valt hier ook onder. Voorwaarden U hoeft in de volgende gevallen geen sloopmelding te doen: Het sloopafval bedraagt minder dan 10m3 Is geen sprake van asbest U geeft de sloopmelding door: Online via www.omgevingsloket.nl De gemeente reageert binnen 4 weken op uw sloopmelding. De gemeente kan aanvullende voorwaarden stellen. U meldt 2 dagen  voordat u wilt beginnen dit aan de gemeente. Let op, is sprake van een monument of is sprake van een beschermd stads- of dorpsgezicht dan is naast de sloopmelding een omgevingsvergunning onderdeel sloop nodig. Benodigde gegevens Bij de sloopmelding moeten de volgende gegevens worden bijgevoegd: Naam en adres van de eigenaar en het te slopen bouwwerk en eventueel de gemachtigde van de persoon/bedrijf Naam en adres van de sloper indien dit een andere is dan onder vorige punt (dit mag uiterlijk twee werkdagen voor start werkzaamheden aan de gemeente worden bekendgemaakt) Adres, Kadastrale aanduiding en aard van het te slopen bouwwerk of onderdeel daarvan Indien de plaatselijke situatie erom vraagt een sloopveiligheidsplan (bij twijfel informeer bij de gemeente) Een akoestisch onderzoek als de geluidsnormen worden overschreden Een rapport van een trillingenonderzoek indien de werkzaamheden grote trillingsterkte veroorzaakt Een globale inventarisatie van de vrijkomende afvalstoffen en de hoeveelheden Als de steenachtig afval ter plekke wordt gebroken, de hoeveelheid de naam en adres van de eigenaar van het recyclinggranulaat Een asbestinventarisatierapport indien het pand van voor 1 januari 1993 is Een asbestinventarisatierapport is als particulier niet nodig voor het: Niet gelijmde, asbesthoudende vloerbedekking (Max. 35 m²) Asbesthoudende vloertegels (Max. 35 m²) Geschroefde, hecht gebonden, asbesthoudende (dak)platen (Max. 35 m²) Tip Wanneer u twijfelt over uw situatie, neemt u contact op met Klantcontacten, loket Stad & Ruimte via 140522 of maakt u online een afspraak Meer informatie en contact Meer informatie over het verwijderen van asbest Mail naar postbus@meppel.nl of bel Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0522

  • Welstandsadvies voor (ver)bouwen

    Heeft u een omgevingsvergunning voor het bouwen of verbouwen nodig? Dan heeft u een positief welstandsadvies nodig om de vergunning te krijgen.

  • Bouwprojecten

    Informatie over de actuele bouwprojecten in gemeente Loon op Zand.

  • Asbest verwijderen

    Als u asbest gaat verwijderen, moet u een sloopmelding doen. Dit doet u via het Omgevingsloket.

  • Omgevingsvergunning

    Omgevingsvergunning

  • Omgevingsvergunning aanvragen

    Hebt u een omgevingsvergunning nodig? Lees dan hieronder hoe het werkt en waar u de vergunning aanvraagt. Ook als u wilt weten of u een vergunning nodigt hebt leest u hier waar u een vergunningcheck kunt doen.

  • Woning uit de woonruimtevoorraad halen

    Huiseigenaren kunnen om verschillende redenen hun woning uit de woonruimtevoorraad laten halen. Hiervoor is een onttrekkingsvergunning nodig.

  • Woning splitsen

    Huiseigenaren kunnen hun woning splitsen. Hiervoor is een vergunning nodig. Daarnaast bepaalt de gemeente of de woning gesplitst mag worden.

  • Wanneer omgevingsvergunning nodig?

    U mag niet zomaar iets veranderen aan uw omgeving. In veel gevallen moet u eerst toestemming vragen van de gemeente of moet u melden wat u gaat doen.