Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Groenstrook kopen

    Soms ligt naast uw woning of tuin een groenstrook van de gemeente. Het kan zijn dat u deze kunt kopen. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Zonder toestemming mag u de groenstrook niet gebruiken.

  • Jeugdhulp

    Heeft u vragen over het opgroeien, de opvoeding, of problemen met uw kinderen? Dan kunt u terecht bij een aantal organisaties. Deze organisaties vormen samen het sociaal team. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is dat Icare JGZ, het consultatiebureau. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar kunt u terecht bij de de GGD via de jeugdverpleegkundige op school. En bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) voor alle leeftijden. Als u extra ondersteuning nodig heeft, overleggen deze organisaties dat met de gemeente. Voor extra ondersteuning kunt u ook zelf uw hulpvraag melden bij de gemeente.

  • Briefadres

    Met een briefadres kan de overheid u bereiken als u geen woonadres heeft. Bel 140524 of stuur een e-mail naar info@coevorden.nl als u een briefadres wilt aanvragen.

  • Handtekening laten legaliseren en garantstelling

    Als u uw handtekening laat legaliseren, betekent dit dat deze echt is. Dit kunt u laten doen door de gemeente. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van een garantstelling of particuliere logiesverstrekking, wat u bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) doet. Het ondertekenen doet u op het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Berm gebruiken

    U mag een berm of een deel van de weg niet voor andere dingen gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn. U mag er bijvoorbeeld niet zomaar spullen neerzetten, parkeren of kamperen. Wilt u toch de berm of een deel van de weg gebruiken? Dan heeft u toestemming nodig van de eigenaar, meestal is dat de gemeente. De gemeente reageert binnen 8 weken.

  • Rioolklacht melden

    Heeft u een klacht over het riool? Bijvoorbeeld omdat het riool verstopt is of stinkt? Als de oorzaak buiten uw erf ligt, meldt u dit bij de gemeente.

  • Basisregistratie adressen en gebouwen inzien

    In de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. U kunt de gegevens bekijken via de website van het Kadaster.

  • Bibob-onderzoek

    Vraagt u een vergunning of subsidie aan? Of doet u mee aan een aanbesteding? De gemeente kan uw betrouwbaarheid of die van uw bedrijf controleren met een Bibob-onderzoek. Dit onderzoek controleert of uw bedrijf en de betrokken personen betrouwbaar zijn. De gemeente wil hiermee voorkomen dat vergunningen, subsidies of aanbestedingen worden misbruikt voor criminele activiteiten. De gemeente kan hulp vragen aan het Landelijk Bureau Bibob. Dit bureau adviseert en doet extra onderzoek als de gemeente zelf te weinig informatie heeft, of als de officier van justitie hierom vraagt. Een negatief Bibob-advies blijft 5 jaar geldig. De gemeente kan ook later een onderzoek uitvoeren, zelfs als u de vergunning of subsidie al heeft, of als u de aanbesteding al heeft gewonnen. Blijkt dat er crimineel geld in uw bedrijf omgaat? Dan kan de gemeente de vergunning, subsidie of opdracht weigeren of intrekken.

  • Gevaarlijke stoffen vervoeren

    Gevaarlijke stoffen kunnen bijvoorbeeld ontploffen. Daarom mag u gevaarlijke stoffen alleen vervoeren op speciale wegen buiten woongebieden. Moet u toch gevaarlijke stoffen vervoeren op andere wegen? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Defecte voertuigen, reclamevoertuigen of kampeermiddelen parkeren op de openbare weg

    Een defect voertuig mag u niet langer dan 3 dagen achter elkaar op de weg parkeren.