Zoekresultaat 1 - 10 van 33 resultaten

  • Gemeente als klant

    Bij onze gemeente zijn de verschillende teams verantwoordelijk voor hun inkopen. Inkoopmedewerkers bieden ondersteuning en geven advies bij inkoop- en aanbestedingstrajecten.

  • Landschap in de gemeente Buren

    De gemeente Buren behoort tot het Nationaal Landschap Rivierengebied. Dat wil zeggen dat het een bijzonder landschap is, met een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie. En daar zijn we trots op! We willen dat landschap dan ook zo veel mogelijk behouden en versterken. Zodat iedereen in de gemeente kan blijven genieten van dit bijzondere landschap. Wilt u…

  • Ingebrekestelling

    Op 1 oktober 2009 is de ‘Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen’ in werking getreden. Met deze wet kunt u actie ondernemen als de gemeente niet op tijd een besluit neemt. De bedoeling van deze wet is dat de overheid zich houdt aan de periode waarbinnen ze een besluit moet nemen. Hoe lang die periode is, is in…

  • Officiële bekendmakingen

    De gemeente neemt besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Bijvoorbeeld een nieuw bestemmingsplan of een vergunning voor een evenement, een verbouwing of het kappen van een boom. Ook de verordeningen vallen onder deze besluiten. Al deze besluiten moeten we officieel bekendmaken. Op de website officielebekendmakingen.nl kunt u alle officiële bekendmakingen vinden. Op deze website kunt u…

  • Legesverordening en tarieven

    De gemeente draagt zorg voor een groot aantal taken zoals: "het onderhoud van de wegen, riool en openbaar groen; de zorg voor jeugd en ouderen; het ondersteunen van sport, kunst en cultuur en nog vele andere zaken" Bij de uitvoering van deze taken horen producten en diensten die de gemeente rechtstreeks uitvoert voor individuele inwoners en bedrijven. U kunt hierbij…

  • Bedrijventerreinen

    De gemeente Buren heeft bedrijventerreinen in vier kernen: Beusichem, Buren, Lienden en Maurik. Op dit moment zijn er geen nieuwe kavels beschikbaar. Via Funda in business is er wel een aanbod van bestaande bedrijfslocaties beschikbaar. Wij zijn bezig met een inventarisatie onder ondernemers naar de behoefte aan (nieuwe) bedrijfskavels binnen de gemeente Buren. Ziet u nieuwe kansen voor uw bedrijf binnen…

  • Wat te doen bij een ramp of crisis?

    Het vrijkomen van een gevaarlijke stof, een ongeval met een tanker of een natuurramp: het komt gelukkig niet vaak voor. Helaas is het toch nodig om hier bij stil te staan. Als gemeente zijn we verantwoordelijk om de kans op rampen zo klein mogelijk te houden of de gevolgen ervan te beperken. De gemeente Buren werkt daarom met een regionaal…

  • Gevonden/verloren voorwerp melden

    Stel: u vindt iets op straat. Bent u verplicht om het op te rapen? En mag u het houden of moet u het aangeven? En wanneer bent u dan eigenaar? Vervelender is het als u zelf iets kwijtraakt. Bijvoorbeeld uw paspoort of portemonnee. Moet u dan aangifte doen? En waar kunt u terecht om te kijken of uw verloren/vermiste goed…

  • Algemene plaatselijke verordening (APV)

    In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat de gemeentelijke regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid. Elke gemeente heeft een eigen APV. De APV geldt voor iedereen binnen de gemeente. De bepalingen of regels in de APV gaan over onderwerpen zoals: geluidshinder en (woon-)overlast horeca schenktijden paracommerciële horeca (zoals sportverenigingen) evenementen standplaatsen het plaatsen van tijdelijke reclameborden kappen…

  • Melding doen openbare verlichting

    Ziet u schade aan een lantaarnpaal of dat de lamp niet meer brand? Schade en storingen aan de openbare verlichting kunt u via het online formulier melden bij de beheerder van de lantaarnpalen in de gemeente Buren.