Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • Omwisselen pmd-emmer

    Meld u bij de gemeente als u nu een pmd-emmer gebruikt. U krijgt dan voor 1 maart 2025 een gratis pmd-container. De emmers legen we vanaf 1 maart 2025 niet meer.

  • Oud ijzer en metaal

    U kunt metalen afval in de meeste dorpen naar een inzamelpunt brengen. In sommige dorpen halen verenigingen oud ijzer huis-aan-huis op. De verenigingen krijgen hier geld voor.

  • Melden klein evenement

    Organiseert u een klein evenement, zoals een straat- of buurtfeest? Dan heeft u meestal geen vergunning nodig. U moet de gemeente wel melden dat u een evenement organiseert. U kunt in de evenementenchecker checken of u een vergunning nodig heeft of een melding mag doen.

  • Woo-verzoek

    Zoekt u informatie over beleid van de gemeente? Veel informatie maakt de gemeente al openbaar. En we zijn bezig om nog meer informatie openbaar te maken. Is de informatie nog niet openbaar? Dan kunt u een Woo-verzoek doen. Woo staat voor Wet open overheid. Met een Woo-verzoek vraagt u de gemeente om documenten over een bepaald onderwerp openbaar te maken.

  • Melden verplichte geestelijke zorg

    Bent u bang dat iemand zichzelf of anderen in gevaar brengt door een psychiatrische ziekte? En wilt u dat de gemeente onderzoek doet of iemand verplichte geestelijke zorg nodig heeft? Meld dit bij de gemeente. De gemeente onderzoekt dan welke hulp nodig is. Iemand kan dan ook verplichte zorg krijgen. Dit is geregeld in de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz).

  • Evenementenvergunning

    Organiseert u een evenement in de gemeente Horst aan de Maas? Dan heeft u misschien een evenementenvergunning nodig.

  • Pmd-afval

    Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkkartons horen bij het pmd-afval.

  • Discriminatie melden

    Woont u in de gemeente Horst aan de Maas en bent u ongelijk behandeld? Doe dan een gratis melding bij het Antidiscriminatiepunt. Ook als u twijfelt of het wel discriminatie is. Een onafhankelijke klachtbehandelaar luistert naar uw verhaal, geeft u informatie en advies en kan voor u bemiddelen.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen? Vraag op tijd een rioolaansluiting aan bij de gemeente.

  • Activiteiten die niet in het omgevingsplan passen

    Soms passen uw plannen niet in het omgevingsplan. De gemeente wijst uw bouwplannen dan in principe af. Soms kan de gemeente toch meewerken aan uw bouwplannen door een vergunning of wijziging van het omgevingsplan. Met een informatieverzoek omgeving weet u snel of uw plannen kans maken op een vergunning of wijziging van het omgevingsplan. En u hoort welke aanvragen u hiervoor moet doen.