Zoekresultaat 1 - 10 van 52 resultaten

  • Verhuizen vanuit het buitenland

    Verhuist u vanuit het buitenland naar de gemeente Renkum en verblijft u het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Schrijft u zich dan binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk in. Als u een partner en/of kinderen heeft die ook ingeschreven moeten worden, dan moeten zij met u meekomen. U wordt dan ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Begeleiding

    Als u in uw dagelijks leven problemen heeft  als gevolg van uw handicap of beperking dan kan begeleiding  een oplossing zijn. Met begeleiding bedoelen wij hulp in het dagelijks leven om zelfstandig te kunnen leven. Er zijn 4 vormen van begeleiding: individuele begeleiding begeleiding in groepsverband (dagbesteding) kortdurend verblijf beschermd wonen.

  • Personenalarmering

    Met een personenalarm voor thuis (personenalarmering) kunt u in een noodgeval verbinding maken met een meldkamer. Zo kunt u snel hulp inschakelen. Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van de situatie. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

  • Verwijsindex

    De Verwijsindex is een landelijk digitaal systeem waarin professionals hun betrokkenheid bij jeugdigen tot 23 jaar kunnen aangeven.

  • Buitenlandse echtscheiding

    Bent u in het buitenland gescheiden? Dan moet u ervoor zorgen dat uw echtscheiding bij de gemeente wordt geregistreerd.

  • Rioolverstopping

    Is uw riool verstopt? Dan moet u er eerst achter komen waar de leiding verstopt is. Dat doet u door de erfgrensput op te graven. Het putje bevindt zich meestal 50 cm binnen de perceelgrens. Als u niet weet waar dat putje ligt, kunt u contact opnemen met de gemeente. Het riool waar u verantwoordelijk voor bent loopt van de erfgrensput naar en in uw huis. Wij zijn verantwoordelijk voor het gedeelte tussen het gemeentelijk riool en de erfgrensput.

  • Verhuur leegstaande woning

    Heeft u een leegstaande woning te koop? Dan kunt u die in bepaalde gevallen tijdelijk verhuren. U moet daarvoor een vergunning aanvragen bij de gemeente.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan; de ambtenaar van de burgerlijke stand maakt dan een nieuwe akte. Hierdoor eindigt uw geregistreerd partnerschap en begint uw huwelijk. Andersom is niet mogelijk. U bent na de omzetting officieel getrouwd. De omzetting heeft geen gevolgen voor de kinderen die voor de omzetting zijn geboren.

  • Levenloos geboren kind

    Wij wensen u veel sterkte met deze verdrietige gebeurtenis. Als uw kind levenloos geboren is, doet u aangifte in de gemeente waar uw kind is geboren. De gemeente maakt dan een 'akte van geboorte (levenloos)' op. Het maakt hierbij niet uit hoe lang de zwangerschap heeft geduurd.

  • Erkennen kind

    U kunt een kind erkennen dat nog geen wettelijke ouder heeft. Ook als u de niet-biologische ouder of duomoeder bent. Erkennen kan tijdens de zwangerschap, bij de geboorteaangifte of na de geboorteaangifte. Erkenning is niet nodig als u een kind krijgt binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U heeft dan automatisch wettelijk ouderschap.