Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 10 van 23 resultaten
- Huishoudelijk afval inzamelen
De manier waarop de gemeente afval van huishoudens inzamelt, is vastgelegd in de gemeentelijke Afvalstoffenverordening. Hierin is geregeld wie het afval mag aanbieden, wat mag worden aangeboden, wie het afval inzamelt en onder welke condities deze inzameling plaatsvindt. De gemeente Voorst heeft de inzameling van huishoudelijk afval uitbesteed aan Circulus. Meer informatie over de afvalinzameling in de gemeente Voorst en de taken die de gemeente nog zelf verricht op het vakgebied afval treft u op de pagina ´Afval´aan.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2022-02-05
- Afval inleveren
Recyclepleinen van Circulus
Klik op deze link voor adressen, openingstijden en tarieven van de recyclepleinen van Circulus. U heeft geen milieupas nodig.
KCA-bus
Elke 2e vrijdag van de maand, van 15.00-18.00 uur, staat er een KCA-bus op het parkeerterrein van Sportpark Zuiderlaan, Zuiderlaan 5 in Twello. Is er op 2e vrijdag van de maand een feestdag, dan wordt de vervangende datum in het Voorster Nieuws vooraf bekend gemaakt. U kunt hier alleen huishoudelijk klein chemisch afval inleveren.
Plaatselijke containers
Op deze pagina kunt u een glasbak, textielcontainer of PMD-container bij u in de buurt vinden.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-07-17
- Demonstratie of betoging houden
Voor het op een openbare plaats houden van een betoging of samenkomst tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging dient u minimaal 48 uur voordat de betoging of samenkomst wordt gehouden, de burgemeester schriftelijk in kennis te stellen.
Zo kunnen er veiligheidsmaatregelen genomen worden. De gemeente kan een betoging of demonstratie verbieden. Zo moet het karakter van het evenement vreedzaam zijn.Let op! Voor het plaatsen van objecten, bijvoorbeeld een podium of kraampjes moet u een vergunning aanvragen. Hierbij kunt u onder andere denken aan een standplaatsvergunning.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2020-07-21
- Huishoudelijke apparaten weggooien
Koopt u een nieuw apparaat ter vervanging van een oude? Dan kan de winkel het oude apparaat innemen. Daar betaalt u niets extra's voor, want u heeft daarvoor de verwijderingsbijdrage bij de aankoop van het nieuwe product al betaald.
Alle huishoudelijk, elektrische apparaten (voorheen wit- en bruingoed), elektronica, communicatiemiddelen en alle apparaten die op batterijen werken kunt u gratis naar een kringloopwinkel brengen.
Alle wit- en bruingoedapparaten worden (ook als ze kapot zijn) gratis opgehaald door Kringloopwinkel Twello (0571-260183).
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2022-02-05
- Graffiti melden en verwijderen
Soms spuiten vandalen muren onder met graffiti. Of er zijn stickers of posters op gebouwen geplakt zonder toestemming van de eigenaar. De gemeente maakt haar eigen gebouwen schoon. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld speelpleinen, vuilnisbakken en bruggen.
Is er graffiti gespoten op uw eigendom? Bijvoorbeeld op uw bedrijfspand, woning of schutting? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de graffiti.
Is uw gebouw een monument? Bel dan de gemeente voor overleg.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2020-02-07
- Mediation
De gemeente Voorst staat voor 'Wij zijn Voorst'. Dat betekent dat de burger in Voorst centraal staat en dat ernaar gestreefd wordt om de afstand tussen de burger en de gemeente te minimaliseren.
Eind 2009 is de gemeente Voorst gestart met toepassen van mediation. Bij een mediationprocedure gaan (conflicterende) partijen onder begeleiding van een mediator in gesprek met elkaar. Zo biedt mediation ruimte voor de niet-juridische aspecten die er kunnen zijn in onderlinge relaties. Belangen van betrokkenen worden gerespecteerd. Uit de afgelopen periode blijkt dat het toepassen van mediation succesvol is. En dat u het als burger fijn vindt dat deze mogelijkheid er is.
Door mediation zijn er minder juridische procedures. Er ontstaat coöperatieve consensus. Mediation draagt bij aan onze visie 'Wij zijn Voorst'. Mediation verbetert de communicatie en maakt het proces dat zich binnen de gemeente Voorst afspeelt transparanter voor u als burger. Wij hopen hiermee persoonlijker en menselijker te zijn naar u als burger en/of bedrijf toe, waardoor de afstand tot elkaar wordt verkleind.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2021-12-01
- Ongedierte bestrijden
Ongedierte kan voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan:
- kevers
- rupsen
- kakkerlakken
- ratten
- muizen
- wespen
U kunt de gemeente om advies vragen bij de bestrijding.
De gemeente kan in bepaalde gevallen in de openbare ruimte ongedierte bestrijden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de eikenprocessierups.
Voor het bestrijden van beschermde diersoorten zoals onder andere, de vleermuis, steenmarters of roeken gelden andere regels. Het is streng verboden om beschermde diersoorten te verontrusten, vangen, verwonden of doden. Bij de provincie Gelderland kunt u terecht voor een ontheffing als u beschermde diersoorten wilt bestrijden, op basis van de Flora- en faunawet en de Verordening schadebestrijding dieren.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2019-12-06
- Kringloopwinkel
Spullen die u niet meer gebruikt, kunt u naar de kringloopwinkel brengen. Denk bijvoorbeeld aan meubels of elektrische apparaten. De kringloopwinkel verkoopt deze spullen weer. Zo worden uw spullen hergebruikt.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2021-09-13
- Paasvuur
In onze gemeente is het verboden om zonder ontheffing snoeihout en/of andere afvalstoffen te verbranden in de openlucht. Voor het ontsteken van een paasvuur is dan ook een ontheffing van dit stookverbod nodig. Het college kan u op grond van artikel 5.5.1 lid 2 van de Algemene plaatselijke verordening ontheffing verlenen van het verbod.
Evenementenvergunning
Als het paasvuur wordt gehouden voor een breder publiek of als er verdere activiteiten plaatsvinden bij of tijdens het paasvuur, dan is er ook een evenementenvergunning nodig.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2020-06-10
- Geregistreerd partnerschap beƫindigen
Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap gaat u naar een notaris of advocaat. In sommige gevallen moet u met uw advocaat naar de rechter. Het geregistreerd partnerschap is pas beëindigd nadat het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.
Een geregistreerd partnerschap eindigt ook als:
- u het geregistreerd partnerschap laat omzetten in een huwelijk
- 1 van beiden komt te overlijden of langdurig wordt vermist
Als u uw naamgebruik wilt aanpassen, dan vindt u onder "overig" het formulier wijziging naamgebruik.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-02-08