Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • Koop openbaar groen

    Wilt u gemeentegrond kopen voor het uitbreiden van uw tuin? Of heeft u wellicht al gemeentegrond in gebruik en is hiervoor nog niks geregeld? Meer informatie over snippergroen in onze gemeente vindt u terug op deze pagina. Kunt u de juiste informatie niet vinden of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, we informeren u graag. Snippergroen is gemeentegrond van vaak kleine omvang en heeft geen of minimale belevingswaarde of functie voor de openbare ruimte. Snippergroen bevindt zich op diverse plekken in onze gemeente. Als het snippergroen grenst aan een huisperceel dan kan het mogelijk gekocht of gehuurd worden ter uitbreiding van de tuin. Of een stukje grond uitgegeven kan worden, wordt door ons getoetst aan vaste uitgiftecriteria. Heeft de grond nog enige functie voor de openbare ruimte of liggen er belangrijke kabels en leidingen in de grond, dan wordt de grond niet verkocht. Is verkoop geen optie dan wordt er gekeken of verhuur mogelijk is. In onze gemeente zijn ook situaties waar gebruik wordt gemaakt van gemeentegrond, maar waar nog geen afspraken over zijn gemaakt. Dat is een situatie die niet wenselijk is en daarom willen we dit oplossen. In deze situaties scheppen we graag duidelijkheid en bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor het verder gebruiken van de grond.

  • Subsidieregeling Landschap en Biodiversiteit

    Gemeente Oude IJsselstreek geeft inwoners in het buitengebied subsidie voor het stimuleren van biodiversiteit en de aanlag van specifieke landschapselementen.

  • Subsidie 80 jaar Vrijheid

    Gemeente Oude IJsselstreek biedt een financiële bijdrage aan lokale initiatieven die in het teken staan van 80 jaar vrijheid.

  • Standplaatsmelding (voor verenigingen en stichtingen)

    Voor het innemen van een vooraf bepaalde plaats (niet op markten) met bijvoorbeeld een voertuig of een kraam om goederen of diensten te verkopen of producten te promoten, heeft u niet altijd een standplaatsvergunning nodig maar kunt u volstaan met een melding.

  • Wijziging inrichting horeca

    U heeft een horecavergunning (exploitatie- en/of Alcoholwetvergunning) en uw inrichting wijzigt. U wilt bijvoorbeeld een horecalokaliteit of terras toevoegen of verwijderen op uw vergunning. U dient dan een melding wijzigen inrichting in. De wijzigingen worden op uw bestaande vergunning bij- of afgeschreven.

  • Standplaatsvergunning weekmarkt

    Voor het innemen van een standplaats op de weekmarkt in Silvolde, Terborg, Ulft, Gendringen en Varsseveld heeft u een vergunning nodig.

  • Standplaatsvergunning

    Voor het innemen van een vooraf bepaalde plaats (niet op markten) met bijvoorbeeld een voertuig of een kraam om goederen en diensten te verkopen dan wel producten te promoten, heeft u een vergunning nodig.

  • Welstand

    De welstandscommissie geeft advies aan burgemeester en wethouders over het uiterlijk van bouwwerken, waarvoor een omgevingsvergunning is aangevraagd. De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar.

  • Betaling gemeentelijke belastingen

    De gemeente biedt u de mogelijkheid om de gemeentelijke belastingen via automatische incasso te betalen. Het aanslag bedrag wordt dan verdeeld over acht maandelijkse termijnen. Maandelijks wordt dan 1/8ste deel van het aanslagbedrag automatisch afgeschreven van uw bankrekening. De incasso vindt plaats aan het einde van elke maand. De eerste termijn wordt eind maart geïncasseerd en de achtste termijn wordt eind oktober geïncasseerd. Als u in het verleden al een machtigingskaart heeft ingezonden, dan ziet u dit terug op uw aanslagbiljet. Als u de gemeente niet gemachtigd heeft moet het totaalbedrag voor 31 juli betaald zijn.

  • Ophalen van afval

    Containers aan huis Afvalpas ondergrondse containers Afvalcoaches