Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Waar heeft u allemaal recht op

    Moeite met rondkomen? Bekijk waar u allemaal recht op heeft! Gemeente Hoeksche Waard biedt inwoners (financiële) hulp met verschillende financiële regelingen en tegemoetkomingen voor uzelf en/of uw kind(eren). Check (anoniem) voor welke regelingen u in aanmerking komt Waar kan ik eventueel een bijdrage voor krijgen? Via bovenstaande link kunt u anoniem checken of u een bijdrage kunt krijgen voor onder…

  • Inzage milieuvergunningen

    Voor vergunningen vanuit de Omgevingsdienst (OZHZ) geldt per 1 juli 2023 een digitale terinzagelegging. Het gaat om vergunningen die worden verleend via de uitgebreide Awb procedure van afdeling 3.4, bijvoorbeeld milieuvergunningen. De digitale terinzagelegging geldt voor een periode van 6 weken. Deze periode gaat in na de datum van publicatie. Kennisgeving beschikking Novec B.V. De stukken liggen ter inzage tot…

  • Nieuw mobiliteitsplan voor de Hoeksche Waard

    Wat vindt u van de wegen, fietspaden en voetgangerspaden in de Hoeksche Waard? Hoe ervaart u de verkeersveiligheid? En maakt u gebruik van het openbaar vervoer? Gemeente Hoeksche Waard wil graag uw ervaring en inbreng over deze en andere onderwerpen die gaan over mobiliteit. Dit is belangrijke input voor het nieuwe mobiliteitsplan Hoeksche Waard. In dit plan staat wat de…

  • Reclame plaatsen

    Reclame is op veel verschillende manieren te maken. Wilt u graag reclame plaatsen langs de weg, op een gebouw of aan een gebouw? Bijvoorbeeld via een (uithang)bord, spandoek of afbeelding/tekst op een muur. Dan is daar een omgevingsvergunning voor nodig. U kunt een omgevingsvergunning aanvragen via het Omgevingsloket. Vraag een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket

  • Rij rustig

    Campagne Dijk op? Gas eraf! In de Hoeksche Waard gaan elke dag vele scholieren en inwoners met de fiets op pad. Ze zijn onderweg naar school, werk, familie of een vereniging. Veel fietsroutes lopen over smalle dijken waar ook auto’s, vrachtwagens, (zwaar) landbouwverkeer en bussen rijden. Dit zorgt vaak voor onveilige situaties, zeker als gemotoriseerd verkeer er harder rijdt dan…

  • Openingstijden winkels

    Winkels mogen op alle zon- en feestdagen (waaronder 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag) van 12.00 tot 18.00 uur geopend zijn. Voor de doordeweekse (werk)dagen zijn de openingstijden vastgesteld in de Winkeltijdenwet.

  • Begraven of cremeren

    Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met een overlijden. De eerste beslissing die u moet nemen is of u voor een begrafenis of crematie kiest. In het document 'begraven of cremeren' proberen wij u op weg te helpen bij deze keuze. Voor een begrafenis of crematie hebt u toestemming nodig van de gemeente. Uw uitvaartondernemer regelt dit meestal…

  • Ontwikkelingen rondom chemiebedrijf Chemours

    Het bedrijf Chemours in Dordrecht, voorheen DuPont, is veel in het nieuws. Het bedrijf maakt onder andere Teflon. Bekend van koekenpannen en bijvoorbeeld materialen die worden gebruikt voor de waterafstotende laag op regenjassen. Bij het maken van deze producten heeft het bedrijf jarenlang de stof PFOA gebruikt en uitgestoten. Sinds 2012 produceert Chemours PFOA niet meer. Deze stof is vervangen…

  • Eigen bijdrage Wmo

    De eigen bijdrage (het abonnementstarief) voor ondersteuning via de Wmo is € 20,60 per maand. Met de eigen bijdrage betaalt u een deel van de kosten van de hulp of ondersteuning vanuit de Wmo. Het CAK berekent en int de eigen bijdrage voor de Wmo in opdracht van de gemeente en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Kijk…

  • Adresonderzoek

    De gemeente start een adresonderzoek bij twijfel over de juistheid van een inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP). Ook u kunt ons vragen om een adresonderzoek te doen. Bijvoorbeeld als iemand ingeschreven staat op uw adres, maar niet meer bij u woont. Gebruik het pdf-formulier om een adresonderzoek aan te vragen.