Zoekresultaat 1 - 10 van 33 resultaten

  • Betaald parkeren

    Parkeren in Zaanstad kan op straat en in parkeergarages. Er zijn betaalde en gratis parkeerplaatsen. Als betalen verplicht is, dan kunt u dat doen bij een parkeerautomaat, met uw telefoon (belparkeren) of een speciale app. Let op: vanaf 1 november betaald parkeren in de Muziekbuurt en Mandelabuurt Straten muziekbuurt: Opera, Musical, Kapelhof, Polkahof, Ouverture Straten Mandelabuurt: Mandelastraat, Dom Helder Camerastraat,…

  • Gebruikstoezicht

    Onder gebruikstoezicht vallen de toezicht- en handhavingstaken die volgen uit de wet- en regelgeving over: bouwen en wonen (en funderingen) ruimtelijke ordening brandveiligheid kinderopvang horeca milieu De gemeente werkt samen met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VRZW), de GGD, de Omgevingsdienst (ODNZKG) en de politie.

  • Inburgeren

    Mensen die in Nederland komen wonen moeten inburgeren. In Nederland zijn daar afspraken over gemaakt. De afspraken staan in de Wet inburgering. De participatieverklaring is een onderdeel van uw inburgering.

  • Wet open overheid (Woo)

    Iedereen heeft recht op informatie van de overheid. De Wet open overheid (Woo) regelt welke overheidsinformatie openbaar is en hoe iemand die kan opvragen. Door de Woo moet duidelijker worden wat de overheid doet en waarom. Overheidsinformatie is openbaar, behalve als er een reden is waarom dat niet kan. U kunt al veel informatie vinden via de Woo-index, een landelijke…

  • Handhavingsverzoek

    U kunt een handhavingsverzoek indienen als u vermoedt dat een persoon of bedrijf zich niet houdt aan de regels van de gemeente. Het moet gaan om situaties die in strijd zijn met de wet- en regelgeving. De gemeente neemt over uw verzoek een formeel besluit. U kunt tegen dit besluit bezwaar en beroep instellen. Een handhavingsverzoek is dus een formele…

  • Bouwen en verbouwen

    Bouw-, verbouw-, of sloopplannen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig of moet u een melding doen. De omgevingsvergunning is een vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Deze is nodig om te bepalen of u mag doen wat u wilt. Omgevingsloket Vanaf 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. Bent u…

  • Woonoverlast

    De meeste mensen wonen prettig. Soms zijn er helaas problemen met de buren. Woonoverlast is dan heel vervelend. Voorbeelden van woonoverlast zijn: burenruzie asociaal gedrag agressie pesterijen problemen rond de woning, bijvoorbeeld in of bij de kelderbox, portiektrap en galerij. Heeft u overlast van de buren? Probeer dan eerst met hen hierover te praten. Als uw buren niet weten wat…

  • Inkoop en aanbestedingen

    Een gemeente heeft allerlei taken die zij voor haar inwoners en hun leefomgeving uitvoert. Dit kan gaan om het plaatsen van een traplift, het aanleggen van nieuwe bruggen en wegen tot het onderhouden van het openbare groen. Gemeente Zaanstad kan niet alle werkzaamheden zelf uitvoeren en zet daarom jaarlijks vele opdrachten in de markt. Deze opdrachten verschillen in grootte, complexiteit…

  • Nederlander worden

    Er zijn 2 mogelijkheden om Nederlander worden. Dit kan door optie of door naturalisatie. Hoe dit gaat en wat u daarvoor nodig heeft leest u hier. Informatieaanvraag indienen U kunt de informatieaanvraag indienen via onderstaande link. Voeg de volgende documenten toe: geldig paspoort; verblijfsvergunning (voor- en achterkant); bewijs van inburgering bij een aanvraag naturalisatie, zie IND. We behandelen uw verzoek alleen…

  • Akten burgerlijke stand

    De burgerlijke stand maakt akten op van belangrijke gebeurtenissen in uw leven zoals geboorte en huwelijk. U kunt daarvan een afschrift opvragen bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Alleen uzelf, iemand die u gemachtigd heeft of iemand met een gerechtvaardigd belang (bijvoorbeeld voor procedure bij de rechtbank) kan het afschrift opvragen. U kunt afschriften opvragen van de volgende akten:…