Zoekresultaat 1 - 10 van 139 resultaten

  • Wijziging naamgebruik

    Als uw burgerlijke staat is gewijzigd kunt ervoor kiezen de naam van uw partner te gebruiken of juist niet meer te gebruiken. Uw geslachtsnaam (achternaam) verandert niet, alleen de naam waarmee u voortaan wilt worden aangeschreven. Als de aanschrijfnaam moet worden gewijzigd, moet  een verklaring van naamgebruik worden ingevuld. U kunt de aanschrijfnaam kosteloos wijzigen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

  • Tijdelijke verhuur woning

    Als u een leegstaande woning te koop aanbiedt, kunt u die in bepaalde gevallen tijdelijk verhuren. U moet daarvoor een vergunning voor tijdelijke verhuur (op basis van de Leegstandwet) aanvragen bij de gemeente.

  • Bijstandsuitkering

    Bent u 18 jaar of ouder? Heeft u onvoldoende inkomen of vermogen om van te leven? En heeft u geen recht op een andere uitkering? Dan kunt u een (aanvullende) bijstandsuitkering aanvragen.

    Bent u voor 1965 geboren? Dan komt u misschien in aanmerking voor een IOAW-uitkering. De gemeente beslist over uw recht op een uitkering.

    Een bijstandsuitkering vraagt u aan op www.werk.nl. U heeft daarbij uw DigiD-inlogcode nodig.

  • Omgevingsvergunning - intrekken

    Op uw verzoek kan de gemeente een omgevingsvergunning intrekken. Voor het intrekken van een omgevingsvergunning dient u in ieder geval de volgende gegevens te overleggen:

    • registratienummer van de vergunning die (gedeeltelijk) moet worden ingetrokken;
    • daarnaast moet uw brief zijn voorzien van een datum en uw handtekening;
    • de reden waarom u de vergunning wilt intrekken;
    • dieraantallen etc. (milieu- activiteiten) die komen te vervallen.

  • Hulp en Ondersteuning wmo - Om te beginnen

    De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat ervan uit dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn leven en welzijn. Dat betekent dat mensen zoveel mogelijk voor zichzelf en voor elkaar zorgen. Vaak kunt u zelf de oplossing vinden en betalen. Heeft u hulp nodig om mee te kunnen doen in de samenleving, dan is die vaak wel te vinden bij familie, buren of vrijwilligers. Op deze website vindt u meer van dergelijke mogelijkheden. Soms verwijzen wij door naar het aanbod van welzijnsorganisatie Salut of andere organisaties.

    U vindt hier een overzicht van veelgevraagde hulp die welzijnsorganisatie Salut u kan bieden: Salut. - veelgevraagde hulp.

    Andere oplossingen gaan voor. Deze vindt u hieronder.

  • WOZ - Inlichtingen formulier

    Burgers die een woning hebben aangekocht in de gemeente ontvangen een inlichtingenformulier. Het kan zijn dat u bij het openen van de brief al enkele vragen heeft. Hieronder volgen de meest voorkomende vragen en antwoorden. Zit u toch nog met vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via info@hofvantwente.nl of via ons telefoonnummer: 0547 858 585

  • Omgevingsvergunning - milieu of melding bedrijven

    Uw onderneming heeft te maken met milieuvoorschriften. In veel gevallen is het niet nodig een vergunning aan te vragen, maar is het indienen van een melding voldoende. Meestal is dan het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeer (Activiteitenbesluit) van toepassing. In andere, meer complexe gevallen is een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu nodig van de gemeente, de provincie of - in uitzonderlijke gevallen - het Rijk. Voor een omgevingsvergunningen voor de activiteit milieu of meldingen worden geen leges in rekening gebracht.

  • Verkeersregelaars

    Bij zowel meldingsplichtige als vergunningplichtige evenementen kunnen verkeersregelaars nodig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Deze verkeersregelaars moeten een verkeersregelaarsexamen afleggen. Dat gebeurt door e-learning via internet. 

  • Vervoermiddelen

    Wanneer u dagelijks problemen heeft met verplaatsing of vervoer in uw directe woonomgeving, dan komt u misschien in aanmerking voor een (aangepast) vervoermiddel.

    Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een scootmobiel of een driewielfiets. Heeft u niet dagelijks een probleem met het vervoer in uw directe omgeving, dan kunt u denken aan oplossingen die u zelf kunt regelen zoals het aanpassen van uw fiets naar een Tworby (een driewielfiets) of het huren van een scootmobiel.

  • Openbare laadpalen

    Als inwoner van de gemeente Hof van Twente heeft u de mogelijkheid een openbare laadpaal aan te vragen. Daarbij moet u wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

    • U woont in de gemeente Hof van Twente of werkt er minimaal 20 uur per week
    • Uw elektrische auto kan niet op eigen terrein worden geparkeerd/opgeladen
    • Er is geen openbare laadpaal (gepland) binnen een loopafstand van 250 meter van uw adres.

    Wij houden bij de laadpaal één of twee plekken vrij voor het opladen van een elektrische auto. Iedereen mag van deze openbare laadplek(ken) gebruik maken voor het opladen van een elektrische auto. Het is niet de bedoeling dat de elektrische auto na het opladen geparkeerd blijft op die plek. Ook andere auto’s mogen niet op die plek parkeren.