Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten
- Afval inleveren
De gemeente heeft een afvalinzamelstation of milieustraat waar u uw afval kunt brengen. Hier kunt u bijvoorbeeld inleveren: grofvuil (afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past, zoals een bank, stoel of vloerbedekking) afval in grote hoeveelheden (zoals tuinafval) gebruiksgoederen (zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten) chemisch afval (zoals verf, batterijen en olieproducten) bijzonder afval (zoals asbest) lichamen van gestorven gezelschapshuisdieren (zoals honden en katten) U kunt uw grofvuil en grote huishoudelijke apparaten ook laten ophalen door de gemeente. Kleine huishoudelijke apparaten, zoals een elektrische tandenborstel, kunt u bij sommige winkels inleveren. Koopt u een nieuw apparaat? Dan kunt u het oude apparaat inleveren bij de winkel of meegeven aan de bezorger.
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2022-03-21
- Loonkosten of proefplaatsing
Als u mensen in dienst neemt vanuit een bijstandsuitkering of WW-uitkering, kunt u loonkostensubsidie ontvangen. Met deze subsidie ondersteunen we enthousiaste kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun aansluiting op uw vacature. U ontvangt loonkostensubsidie afhankelijk van wie u aanneemt en voor hoe lang. Een proefplaatsing is een plaatsing van een uitkeringsgerechtigde op een plaats bij een werkgever met behoud van uitkering. Tijdens de proefplaatsing betaalt u geen loon. Het leren werken dient centraal te staan. Gedurende een periode van 3 maanden bekijkt u samen met de werknemer of hij of zij het werk aankan en leuk vindt. U moet dan wél de intentie hebben om deze persoon een contract aan te bieden voor minimaal een half jaar.
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2022-08-12
- Subsidie, incidenteel en structureel
Incidentele subsidie is ten behoeve van (bijzondere) incidentele projecten en/of activiteiten die niet horen tot de reguliere bezigheden van de aanvrager. Structurele subsidie wordt per boekjaar aan een instelling verstrekt en de activiteit ervan wordt op reguliere/structurele basis gedurende het jaar uitgevoerd door de subsidieontvanger.
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2023-01-16
- Duurzaamheidslening aanvragen
U moet eerst bij de gemeente een toewijzingsbrief aanvragen voor een minimaal bedrag van € 2.500,- en maximaal € 15.000,- De gemeente beoordeelt of u aan de voorwaarden voldoet die staan beschreven in de Verordening Duurzaamheidslening op Overheid.nl. Als de gemeente uw aanvraag positief beoordeelt, dan ontvangt u een toewijzingsbrief. Digitaal kunt u dan de lening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) die uiteindelijk de lening zal verstrekken. U ontvangt van SVn een besluit of u wel of niet voldoet aan de krediettoets. Voldoet u niet aan de krediettoets dan kunt u bezwaar maken bij het SVn en niet bij de gemeente. Voldoet u wel dan krijgt u een offerte van SVn met een leningsvoorstel.
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2023-05-09
- Antireclamesticker ophalen
Ongeadresseerde post is post waar uw naam niet op staat. Dit zijn bijvoorbeeld reclamefolders of huis-aan-huisbladen. U geeft met een antireclamesticker op uw brievenbus aan of u ongeadresseerde reclame wilt. Er zijn 2 soorten stickers: NEE/NEE sticker: U krijgt geen reclame en huis-aan-huisbladen meer. U krijgt ook de gemeentegids niet meer. NEE/JA sticker: U krijgt geen reclamefolders meer. U krijgt nog wel de huis-aan-huisbladen en de gemeentegids.
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2021-05-19
- Aanvraag vaststelling subsidie
Als u subsidie van de gemeente Ouder-Amstel heeft ontvangen, dient u daarvoor een aanvraag tot vaststelling en een eindrapportage in te dienen. De gemeente bekijkt of de gestelde doelen zijn gehaald en daarna vindt de vaststelling van het subsidiebedrag plaats. Hoe u de subsidie moet verantwoorden staat in de brief (beschikking) die u hebt ontvangen. Voor een aantal subsidies zijn vaststellingsformulieren beschikbaar. Deze kunt u hieronder invullen.Aanvraag vaststelling subsidie
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2023-01-16
- AED-apparaat gebruiken
Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Het apparaat helpt bij een hartstilstand. De AED geeft stroomstootjes waardoor het hart weer gaat kloppen. Als iemand binnen 6 minuten gereanimeerd kan worden, is de kans groter dat hij of zij gered wordt. Iedereen mag een AED-apparaat gebruiken. Het apparaat vertelt u namelijk precies wat u moet doen. Er zijn ook burgerhulpverleners die opgeroepen kunnen worden bij een spoedgeval. Een burgerhulpverlener heeft een training gevolgd en kan reanimeren. Om het AED-apparaat zit een speciale kast waarop het groene logo staat. Niet alleen de gemeente heeft AED-apparaten opgehangen. Bedrijven en instellingen kunnen ook zelf een AED-apparaat kopen en ophangen. U kunt ook zelf met uw buurt een AED-apparaat kopen. Op BuurtAED.nl kunt u met elkaar geld inzamelen. Wilt u weten waar een AED bij u in de buurt zit? Of dat er wel voldoende AED-apparaten in de buurt zijn? Vul uw postcode in op de website van de Hartstichting.
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2022-11-21
- Levenloos geboren kind, aangifte
Wanneer uw kind levenloos is geboren doet u aangifte in de gemeente waar uw kind is geboren. Er wordt dan ‘een akte van geboorte (levenloos)’ opgemaakt. U kunt hiervoor online een Afspraak maken of via (020) 496 21 21. Beantwoord de vragen op Rijksoverheid.nl om te zien wat u moet doen om uw levenloos geboren kind te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).
- Bron: Ouder-Amstel (Gemeente)
- 2022-12-20
- 1