Zoekresultaat 1 - 10 van 57 resultaten

 • Kunst en cultuur

  In de gemeente Dronten staan veel kunstwerken. Ze staan op straat, langs het water of in een park. Er is een speciale website waarop u meer informatie vindt over alle kunstwerken in de openbare ruimte. Hoe lang een kunstwerk al in de gemeente staat, wie het gemaakt heeft, waar het staat. U kunt ook zoeken naar het werk van een…

 • Dwangsom en beroep bij te laat beslissen

  Beslist de gemeente niet op tijd op uw aanvraag of bezwaar? U kunt de gemeente dan in gebreke stellen. U vraagt dan de gemeente binnen 2 weken alsnog een beslissing te nemen. Beslist de gemeente daarna nog niet, dan hebt u recht op een vergoeding (dwangsom). Ook kunt u beroep instellen bij de rechter.

 • Wat doen wij zelf aan duurzaamheid?

  Wij houden ons met allerlei duurzame projecten bezig. Want, als wij van u duurzame stappen verwachten, moeten we natuurlijk zelf óók aan het werk. Hieronder leest u een paar voorbeelden van wat wij als gemeente aan duurzame projecten gedaan hebben én nog op de planning hebben staan.

 • Ja sticker, nee-nee sticker

  Op deze stickers staat welke reclame u niet wilt ontvangen. Het gaat om post waar uw adres niet op staat.

 • Kabels en leidingen leggen, vergunning

  Voor het leggen van kabels en leidingen in openbare grond moet u een melding maken of een vergunning aanvragen. Als het bestemmingsplan het voorschrijft, kan het zijn dat u ook een omgevingsvergunning moet aanvragen.

 • Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), inzage

  In de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. Ook de standplaatsen voor woonwagens en ligplaatsen voor woonboten staan hierin.

 • Sportaccommodatie huren

  Wilt u een sportaccommodatie huren? De gemeente beschikt over meerdere sportfaciliteiten voor diverse vormen van sportbeoefening, zoals een sporthal, sportzalen en sportterreinen. De Meerpaal verhuurt de sportzalen in De Steiger ( Swifterbant ) en Het Koetshuis ( Biddinghuizen ). De overige accommodaties worden door Optisport Dronten verhuurd. Voor meer informatie kunt u terecht bij Optisport Dronten, tel: 0321-313118, overboord@optisport.nl en…

 • Echtscheiden

  Een scheiding regelt u met een advocaat bij de rechtbank. Zodra uw scheiding is geregeld, meldt u of uw advocaat dit bij de gemeente. Uw echtscheiding is pas definitief als dit verwerkt is in de burgerlijke stand van de gemeente.

 • Lokaal ondernemen en aanbestedingen

  Bent u ondernemer en gevestigd in de gemeente Dronten? Meld u dan aan voor de Database Lokale Ondernemers. De gemeente heeft op die manier een goed inzicht in lokale organisaties die geïnteresseerd zijn in opdrachten van de gemeente. De gemeente kan dan binnen haar inkoopbeleid en de mogelijkheden die de Aanbestedingswet biedt, per opdracht bekijken op welke wijze lokale ondernemers betrokken kunnen worden.

 • Meepraten over gemeentelijk en sociaal gemeenschappelijk beleid

  Wij ondersteunen de mensen in onze gemeente die hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door mensen zonder werk een uitkering te geven. Of door zieke mensen hulp bij het huishouden te bieden. En zo doen we nog veel meer. Al die ondersteuning noemen wij het ‘Sociaal Domein’. Binnen het Sociaal Domein vallen alle besluiten die we nemen op grond van de Jeugdwet,…