Zoekresultaat 1 - 10 van 27 resultaten

 • Oplaadpunt elektrische auto

  Rijdt u een elektrische auto, maar kunt u geen laadpaal kwijt op uw eigen terrein? Dan kunt u een openbaar laadpunt aanvragen.

 • Alcoholwet

  Wilt u als ondernemer drank schenken of verkopen? Dan heeft u een Alcoholwetvergunning nodig. 

 • Begraven en grafrechten

  Is uw naaste overleden en wilt u de begrafenis of crematie regelen? Veel nabestaanden laten zich hierin bijstaan door een uitvaartondernemer.

 • Gemeente aansprakelijk stellen

  Er zijn twee soorten schade waarvoor u een schadeclaim kunt indienen: Schade die u hebt opgelopen door iets dat de gemeente heeft gedaan.Schade doordat de gemeente wegen, pleinen, openbaar groen en bouwwerken niet goed onderhoudt. Vrieling Adviesgroep behandelt en beoordeelt uw schadeclaim namens de gemeente Ommen. Als de gemeente aansprakelijk...

 • Bijzondere bijstand aanvragen

  Heeft u te weinig geld om van te leven? Misschien krijgt u dan een bijstandsuitkering.

 • Exploitatievergunning

  Begint u een horecabedrijf waar geen alcoholische dranken worden geschonken zoals een ijssalon of restaurant? Of neemt u het over? Vraag dan een exploitatievergunning aan. Gaat u in uw horecabedrijf alcoholische dranken verkopen? Dan heeft u naast een exploitatievergunning ook een Alcoholwetvergunning nodig.

 • Hulp bij geldzorgen

  Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen....

 • Ontheffing paas- of vreugdevuur

  Voor het ontsteken van een paasvuur of vreugdevuur heeft u een speciale ontheffing van het stookverbod nodig. De gemeente Ommen verleent tijdens de paasdagen per kern/buurtschap maximaal één ontheffing van het stookverbod om een paasvuur te houden. De ontheffingen voor een paasvuur worden alleen verleend aan een maatschappelijke organisatie zoals een plaatselijk...

 • Melding over de openbare ruimte

  U heeft een melding of klacht over de openbare ruimte. Er kan iets kapot zijn of vies, of u wilt dat wij iets opruimen in de buitenruimte. Geef het door.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of andere organisaties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. De minister van Veiligheid en Justitie geeft deze verklaring af.