Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

 • Straatverkoop en verkoop aan de deur, vergunning

  Venten betreft het op een ambulante wijze verkopen en afleveren van goederen en diensten op een in de open lucht gelegen plaats of aan huis. U heeft geen vaste standplaats. Voorbeelden zijn de verkoop langs de deur van ijs, wafels, bloemen en dergelijke. U heeft hier geen vergunning voor nodig. Wel is de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van toepassing.

 • Gebruik van gemeentegrond

  Als u bijvoorbeeld een container, steiger, of bouwmaterialen op de stoep of straat moet neerzetten, heeft u een vergunning nodig. Dat is de vergunning voor tijdelijk gebruik van gemeentegrond. Vraag het op tijd aan. Het duurt minimaal 2, en maximaal 6 weken voordat u de vergunning krijgt. Online aanvragen Kosten Overzicht kosten vergunning gebruik gemeentegrond Duur Kosten 1 dag € 11,60 1 week € 23,35 1 maand € 47,10 1 jaar € 94,35  

 • Loterij, kienavond of kansspel organiseren

  Voor een loterij of kansspel hebt u soms een vergunning nodig. Soms heft het alleen te melden. Hier leest u wat de voorwaarden zijn.

 • Standplaatsvergunning

  Onder standplaats (standplaatsbeleid) wordt verstaan: het vanaf een vaste plaats op een openbare en in de openlucht gelegen plaats te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen dan wel diensten aan te bieden, gebruikmakend van fysieke middelen, zoals een kraam, een wagen of een tafel. Het betreft bijvoorbeeld de verkoop van vis, bloemen, snacks en dergelijke vanaf een vaste standplaats. Hiervoor heeft u een standplaatsvergunning nodig.

 • Tarieven

  De kosten van bijvoorbeeld een nieuw paspoort, een vergunning of een uittreksel vindt u op de pagina over dat onderwerp.   De tarieven worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Dat heet de "legesverordening". Legesverordening 2024 op overheid.nl Tarieven gemeentelijke belastingen op BsGW.nl    

 • Ontheffing voor straatartiesten

  U heeft toestemming nodig om te mogen optreden als straatartiest op de openbare weg. Bijvoorbeeld voor een optreden als muzikant, mimespeler of goochelaar. Ook filmers, straatfotografen en gidsen moeten toestemming aanvragen. Direct online aanvragen Kosten Kosten voor het verlenen van een ontheffing om ten behoeve van het publiek als straatartiest, draaiorganist, straatmuzikant, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids op te mogen treden als bedoeld in artikel 2:9 Algemene Plaatselijke Verordening Sittard-Geleen: met een geldigheidsduur van een dag: € 7,45 met een geldigheidsduur van een week: € 14,85 met een geldigheidsduur van een jaar: € 116,15 Zie ook:paragraaf 3.18.4 onze legesverordening 2024. Welke regels gelden er voor straatartiesten? Uitgebreide info hierover staat in de 'beleidsregel' die te bekijken is via overheid.nl Meer informatie Bel ons Klant Contact Centrum via 14046  

 • Melding leegstand van winkelpand

  Bent u eigenaar van een winkelgebouw in het kernwinkelgebied van Sittard of Geleen? En staat dit gebouw langer dan 6 maanden leeg? Dan bent u verplicht om deze leegstand te melden bij de gemeente. Direct melden Voorwaarden Bekijk de Leegstandverordening van de gemeente Sittard-Geleen op overheid.nl Meer info Neem contact op met het Ondernemerscontact Sittard-Geleen

 • Woo-verzoek

  Bent u op zoek naar informatie over de publieke taken van de gemeente Sittard-Geleen en kunt u deze informatie (nog) niet vinden? Dan kunt u een informatieverzoek op basis van de Wet open overheid (Woo) indienen. Oftewel een WOO-verzoek. Op deze pagina vindt u informatie over het indienen van zo’n verzoek.

 • Collectevergunning (geld of goederen inzamelen)

  Als u geld wilt inzamelen moet u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dit heet een collectevergunning. De collecte kan huis-aan-huis gebeuren of op een bepaalde locatie (straatcollecte). De gemeente let bij de aanvraag op: het doel van de inzameling uw organisatie het gewenste tijdstip van collecteren Als u een inzameling doet in besloten kring, hoeft u geen vergunning aan te vragen.

 • Markten

  Sittard-Geleen heeft een breed aanbod in zowel week- als jaarmarkten. Er zijn nog standplaatsen vrij voor enthousiaste marktkooplieden. Jaarmarkten Sittard-Geleen heeft meerdere gezellige jaarmarkten. Marktkooplieden kunnen zich online inschrijven. Weekmarkten De weekmarkten vinden altijd plaats op het marktplein van het betreffende stadsdeel. Sittard Elke donderdag, 09.00 - 13.00 uur Elke zaterdag, 08.00 - 17.00 uur Geleen Elke donderdag, 10.00 - 17:00 uur Elke donderdag (april t/m oktober): antiek- en brocantemarkt, 10.00 - 17.00 uur Elke zaterdag, 10.00 - 17.00 uur Born Elke woensdag, 08.00 - 12.00 uur Grevenbicht Elke dinsdag, 08.00 - 12.00 uur Bekijk ook de website weekmarktensittardgeleen.nl Informatie voor marktkooplieden Wilt u inschrijven voor een standplaats? Of bent u benieuwd naar de kosten? Hierover vindt u meer informatie op onze pagina over weekmarkten voor marktkooplieden. Vrije ruimte voor marktkooplieden Op de week- en jaarmarkten van Sittard-Geleen is nog plek voor enthousiaste marktkooplieden. Neem contact op met de marktmeesters via marktmeesters@sittard-geleen.nl of 046 477 78 94. Zelf organiseren Let op. Wilt u zelf bijvoorbeeld een rommelmarkt of braderie organiseren? Dan heeft u misschien een evenementenvergunning nodig.