Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Ongediertebestrijding en overlast dieren

  Ongediertebestrijding Heeft u last van ongedierte op uw terrein? Dan kunt u bij de gemeente informatie inwinnen over wat u best kan doen. Dat kunt u doen via het contactformulier. U kunt ook bellen met nummer 14 0115, dan maken wij de digitale melding voor u. Ratten en muizen Overlast van ratten en muizen in de openbare ruimte kan u digitaal melden met een Melding openbare ruimte. Bijen- en wespennesten Bijen zijn beschermde dieren. Voor het weghalen van bijen- en wespennesten op uw terrein moet u contact opnemen met een particulier bedrijf. De gemeente verwijdert deze nesten/dieren niet. Wanneer u een nest in de openbare ruimte ziet kunt u dit wel bij de gemeente melden. Dat kunt u doen via het contactformulier. U kunt ook bellen met nummer 14 0115, dan maken wij de digitale melding voor u. Steenmarters Steenmarters zijn beschermde dieren. Wanneer u een nest in de openbare ruimte ziet kunt u dit wel bij de gemeente melden. Dat kunt u doen via het contactformulier. U kunt ook bellen met nummer 14 0115, dan maken wij de digitale melding voor u.

 • Besparen op energiekosten

  Welke hulp bieden wij aan? De prijs van energie verandert regelmatig en is van veel factoren afhankelijk. De gemeente Terneuzen ondersteunt inwoners graag bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van energie. Op deze pagina leest u meer informatie over energiebesparende maatregelen, de bespaarstudio van de gemeente Terneuzen en hoe u mogelijk kunt besparen op uw energiecontract. Samen met Gezondverzekerd.nl bieden we vanuit de gemeente energiecontracten aan met unieke voordelen. Gezondverzekerd.nl De vergelijkingssite www.gezondverzekerd.nl/energie geeft informatie en persoonlijk advies over uw energiecontract. Is deze nog het meest voordelig? Of is het verstandig om over te stappen? Bij Gezondverzekerd.nl zijn minder energieleveranciers dan bij andere vergelijkingssites. Dit komt omdat Gezondverzekerd.nl streng selecteert, door speciale voorwaarden te stellen. Als u overstapt via www.gezondverzekerd.nl/energie, profiteert u van de volgende voordelen: U hoeft geen borg te betalen; Uw aanvraag wordt altijd geaccepteerd; U krijgt het beste tarief van de aanbieder; Persoonlijke begeleiding (online, telefonisch of op locatie) naar de juiste keuze; Opzeggen is altijd gratis óf verlengen tegen het laagste tarief; Altijd een contract met groene energie. Wanneer is overstappen niet voordelig? Het is niet altijd nodig om over te stappen. Als u bijvoorbeeld een vast energiecontract hebt, is de kans groot dat overstappen niet voordeliger is. Voor een variabel contract kan het wel gunstig zijn. Gezondverzekerd.nl helpt u met het beste advies voor uw situatie. Meer informatie Ga naar www.gezondverzekerd.nl/energie en kijk hoe u het beste kunt besparen op uw energiekosten. Heeft u nog vragen of wilt u een persoonlijk adviesgesprek? Bel dan naar de energiecoaches van gezondverzekerd.nl, telefoonnummer 085 303 5389. Bespaarstudio Wilt u zien welke maatregelen u in huis kunt nemen om energie te besparen? Kom dan naar de bespaarstudio in de publiekshal van het stadhuis. Op deze plek vindt u informatie over duurzaam wonen. De bespaarstudio is open tijdens de openingstijden van het stadhuis. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het adres is Stadhuisplein 1.  Bespaarstudio - Gemeente Terneuzen Duurzaam Bouwloket Alle informatie over energiebesparende maatregelen voor uw woning kunt u vinden op ons Duurzaam Bouwloket (energieloket) (www.duurzaambouwloket.nl/Terneuzen). Je kan hier een vraag stellen op de site of bellen naar het callcenter 072-743 39 56 (dit callcenter wordt door ons ingehuurd). U kunt energie besparen door uw buitenmuren te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of gebruik te maken van wind- of bodemenergie. Op de site vindt u ook mogelijkheden voor een lening of subsidie om deze duurzame verbeteringen uit te voeren.  Duurzaam Bouwloket 

 • Ongewenst reclamedrukwerk

  Wilt u geen ongeadresseerd drukwerk meer ontvangen? Dan kunt u dat aangeven met een speciale sticker op uw brievenbus. De sticker is verkrijgbaar als NEE-JA sticker of NEE-NEE sticker. NEE - JA sticker Met een NEE-JA sticker geeft u aan geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen, maar nog wel de huis-aan-huisbladen. NEE - NEE sticker Met een NEE-NEE sticker geeft u aan dat u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen meer wilt ontvangen. Afhalen bij de gemeente U kunt de gewenste sticker gratis afhalen aan de balie. Online bestellen U kunt de sticker bestellen via https://neeneeneeja.nl/ Hier zijn kosten aan verbonden.

 • Aansprakelijk stellen gemeente

  Heeft u schade opgelopen door gemeentelijk handelen of juist het nalaten daarvan? Bijvoorbeeld door gebreken aan de weg of omdat de gemeente vergeten is om waarschuwingsborden te plaatsen bij een wegopbreking? Dan kunt u ons hiervoor aansprakelijk stellen. Om ons aansprakelijk te kunnen stellen, moet duidelijk zijn dat de gemeente de schade die u heeft opgelopen, heeft veroorzaakt. Het aansprakelijk stellen doet u schriftelijk per brief. Of online, maak dan uw keuze:   Gemeente aansprakelijk stellen als particulier Gemeente aansprakelijk stellen als organisatie   Wat moet ik vermelden in mijn brief? U stuurt een brief naar de gemeente waarin u duidelijk omschrijft waarom u de gemeente aansprakelijk stelt. Bij de brief voegt u foto's en/of nota's en eventuele getuigenverklaringen en/of een proces-verbaal van de politie. Hoe lang duurt het behandelen van de claim? Dat verschilt per claim. De situatie moet worden onderzocht en soms zijn hierbij experts nodig. De gemeente informeert u over het verdere verloop van de aansprakelijkstelling. Meer informatie Artikel 174 uit het Burgerlijk Wetboek, boek 6 kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid. Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115.