Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Vooroverleg

    Bouw, verbouw of sloopplannen? Vraag een vooroverleg aan met de gemeente. Dan weet u meteen waar u aan toe bent.

  • Loterij organiseren

    Bij een loterij worden loten verkocht en kunnen de deelnemers kans maken op prijzen. Het is verboden om een loterij te organiseren zonder vergunning. Zorg ervoor dat de aanvraag minimaal drie weken voorafgaande aan de lotenverkoop is ingediend.

  • Evenementen organiseren

    Gaat u een straatfeest of ander evenement organiseren? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. Dit is onder andere afhankelijk van de omvang, tijd en locatie. Stuur uw aanvraag op tijd in. Voor kleine evenementen, zoals een straatfeest of een buurtbarbecue, is een melding doen bij de gemeente vaak al genoeg.

  • Uitgifte onroerend goed één op één

    Op deze pagina informeert de gemeente de markt ook over voorgenomen overeenkomsten die niet na het doorlopen van een selectieprocedure tot stand komen. Hierdoor kan een potentiële gegadigde kennisnemen van een voornemen en van de motivatie van de gemeente om een overeenkomst met de betreffende partij aan te gaan. Binnen de aangegeven vervaltermijn kan een potentiële gegadigde een kort geding starten om het aangaan van deze overeenkomst tegen te gaan.

  • Autoluwe Binnenstad

    Tiel maakt de binnenstad aantrekkelijker. We maken de binnenstad groener en autoluw. Dat betekent dat er minder autoverkeer in de binnenstad komt. Hiervoor worden beweegbare afsluitingen geplaatst op de doorgaande wegen vanaf de Huf van Burenstraat tot aan het Hoogeinde. 

    Het doel is om wonen, winkelen en verblijven in de binnenstad plezieriger te maken. De gemeenteraad heeft in 2021 de uitgangspunten vastgesteld voor de autoluwe binnenstad. Het college van burgemeester en wethouders heeft op basis daarvan eerst een ontwerp-verkeerbesluit genomen en vervolgens een definitief verkeersbesluit. Dat officiële verkeersbesluit vindt u bij de onderstaande stukken. 

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Als u moeite hebt met lopen, kunt u misschien een Europese gehandicaptenparkeerkaart krijgen. Met deze gehandicaptenparkeerkaart mag u in de gemeente Tiel gratis parkeren op betaalde parkeerplaatsen in de binnenstad. Ook in de gebieden waar het vergunninghoudersparkeren is, mag u gratis parkeren. Alleen op de parkeerterreinen en de parkeergarage Westluidense Poort moet u betalen.

  • Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

    Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een gereserveerde parkeerplaats bij uw woning. Bij uw parkeerplaats komt een verkeersbord en een bord met uw kenteken erop. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft.

  • Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen aan de Prinses Beatrixlaan

    De gemeente Tiel heeft een nieuwe locatie gevonden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gebouw aan de Prinses Beatrixlaan 25 wordt klaargemaakt voor bewoning. Dit is nodig omdat een van de huidige locaties gaat sluiten. Ook blijven er vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland komen, op zoek naar een veilige plek.

    In het gebouw aan de Prinses Beatrixlaan kunnen ongeveer 135 vluchtelingen een paar jaar wonen. Niet iedereen komt tegelijk. De eerste 25 mensen krijgen in het eerste kwartaal van 2025 een plek.

  • Parkeren voertuigen en aanhangwagens e.d.

    Het parkeren van een woonwagen, kampeerwagen, camper, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of een ander vergelijkbaar voertuig is beperkt mogelijk in de gemeente. Een dergelijk voertuig mag niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op de weg zijn geparkeerd.

  • Voorwerp plaatsen op of aan de weg

    Wanneer u werkzaamheden aan het verrichten bent en u wilt tijdelijk bouwmaterialen, zoals een steiger, een container, of bouwkeet op de weg plaatsen, dan heeft u in enkele gevallen een vergunning of ontheffing nodig.