Zoekresultaat 1 - 10 van 76 resultaten

 • Uitgangspunten en achtergrondinformatie

  Op 3 december 2019 heeft de gemeenteraad de ontwikkelrichting voor het centrum van Zuidlaren vastgesteld, met als onderdeel daarvan het voorterrein van de voormalige Prins Bernardhoeve (PBH). Deze ontwikkelrichting staat in grote lijn nog steeds overeind.

 • Rietwijk, Ter Borch in Eelderwolde

  Direct naar de informatie over de Rietwijk in Ter Borch.

 • De omgevingsvisie

  Alle gemeenten in Nederland moeten een omgevingsvisie opstellen. Dit is wettelijk bepaald. Maar wat is dat nou eigenlijk, zo’n omgevingsvisie? 

 • Duurzaam Ondernemen

  Steeds meer ondernemers willen zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen steeds meer een voorwaarde voor het bestaansrecht, het biedt ook veel kansen om te innoveren en te groeien. In de gemeente Tynaarlo en provincie Drenthe zijn diverse ontwikkelingen gericht op duurzaam ondernemen. Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) vervult vanuit de provincie een loketfunctie bij vragen over het verduurzamen van het bedrijf. Daarnaast heeft de provincie Drenthe aantrekkelijke leningen en subsidies ontwikkeld voor ondernemers. 

 • Informatie over bomen

  Hoe werkt het groenonderhoud in de gemeente? Wanneer wordt een boom gekapt en wanneer niet? En waarom wordt in het voorjaar zo weinig gemaaid? U leest het hier. 

 • Ondernemersverenigingen

  In Eelde-Paterswolde, Vries, Tynaarlo en Zuidlaren zijn ondernemersverenigingen actief waar je je bij aan kunt sluiten. Zoals de naam al doet vermoeden, behartigen zij de algemene belangen van de ondernemers in het gebied. Daarnaast organiseren deze verenigingen vaak samen activiteiten om de binding met het winkelend publiek te bevorderen.

 • Nieuws - de huidige stand van zaken

  Hieronder vindt u recente nieuwsberichten over de centrumontwikkeling in Zuidlaren. Als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Neem dan een abonnement op de nieuwsbrief.

 • Advies en ondersteuning voor ondernemers

  Onze bedrijvencontactfunctionaris Nick Steenge is het centrale aanspreekpunt voor ondernemers en vormt de schakel tussen het bedrijfsleven en de gemeente. U kunt bij hem terecht met uw vragen en wensen over ondernemen in de gemeente Tynaarlo. Hij is uw gids in gemeenteland. Wilt u direct weten wat u als ondernemer moet weten en regelen? Kijk dan op ondernemersplein.nl met informatie van de rijksoverheid voor ondernemers.

 • Subsidies voor ondernemers

  Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor subsidies. Een actueel overzicht van alle subsidieregelingen vind je op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

 • Asbest verwijderen

  Asbest mag u nooit in de afvalcontainer gooien. U kunt als particulier asbest afvoeren naar de milieustraat.