Zoekresultaat 1 - 10 van 80 resultaten

 • Winkels en weekmarkt

  Bekijk de openingstijden van de winkels en de weekmarkt. Vraag als winkelier ontheffing aan voor de openingstijden van uw winkel.

 • Energietoeslag

  Huishoudens met een laag inkomen hebben over 2023 recht op een energietoeslag. De energietoeslag was er voor inwoners met een laag inkomen om te helpen met de hogere energiekosten. De energietoeslag is een bedrag van € 800 of € 400 netto per huishouden. Het bedrag is afhankelijk van uw inkomen. De energietoeslag wordt 1 keer per huishouden verstrekt.

 • Verzoek om handhaving

  Denkt u dat er regels worden overtreden die te maken hebben met bouwen, milieu of ruimtelijke regels (bijvoorbeeld het bestemmingsplan)? En heeft u daar zelf direct last van? Dan kunt u dit aan ons melden.

 • Hondenbelasting

  U hoeft in de gemeente Venray geen hondenbelasting te betalen. U hoeft uw hond dus niet aan of af te melden.

 • Rioolheffing

  Bent u op 1 januari eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijf dat direct of indirect een aansluiting heeft op de riolering? Dan betaalt u rioolheffing.

 • Bijstandsuitkering beëindigen of terugbetalen

  De bijstandsuitkering kan vanwege verschillende redenen worden beëindigd. U wordt hierover rechtstreeks geïnformeerd. Als u teveel of ten onrechte bijstand heeft ontvangen, kunnen wij deze terugvorderen.

 • Erkenning en gezag

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte alleen een moeder. Als u de vader of duomoeder wilt zijn, dan moet u het kind erkennen. Bij voorkeur voor de 24ste week van de zwangerschap. Maak hiervoor een afspraak.

 • Zorgverzekering vergelijker

  Zorg is duur en soms onverwacht nodig. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. Via de Zorgvergelijker van de Voorzieningenwijzer kunt u snel en makkelijk kijken welke zorgverzekering het beste bij u past. U kunt nog tot en met 31 december 2023 overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.

 • Kappen of planten van bomen

  Wilt u een boom kappen? Soms heeft u daar een omgevingsvergunning voor nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om monumentale of waardevolle bomen. Een boom planten mag altijd, maar er gelden wel enkele regels.

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven die daar niet (meer) woont? Heeft iemand een briefadres op uw adres en u kunt deze persoon niet meer bereiken? Of u wilt uw toestemming voor dit briefadres intrekken? Dit kunt u melden bij de gemeente. Wij kunnen dan besluiten een adresonderzoek te doen.