Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

 • Dringend psychische hulp

  Soms heeft iemand psychische problemen die hij of zij uit eigen beweging niet kan/gaat oplossen. Dan is gedwongen zorg misschien nodig. Kent u zo iemand? Bel dan met het Meldpunt Bijzondere Zorg (MBZ) van GGD Gelderland-Zuid.

 • Puin-, verhuiscontainer, kraan of steiger

  Gaat u (ver)bouwen of verhuizen? Voor het plaatsen van een steiger, een (hijs)kraan, bouw- of sloopcontainer in de openbare ruimte heeft u ontheffing nodig. De maximale plaatsingsduur is twee weken. Geef dit uiterlijk drie weken van te voren door via het meldingsformulier.

 • Glasvezel in Rivierenland

  Regio Rivierenland gaat de samenwerking aan met Digitale Stad om een hoogwaardig glasvezelnetwerk aan te leggen in de buitengebieden van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Het project is succesvol verlopen, de gestelde minimale deelname door Digitale Stad is gehaald. De gemeenteraden zijn kort na de zomer aan zet om een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie (gemeenschappelijke regeling) voor de aanleg en het beheer van het netwerk op te richten.

 • Aansprakelijkheid bij schade

  Als u schade heeft geleden door handelen of nalaten van de gemeente, kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

 • Aanwezigheidsvergunning spelkast of speelautomaat

  Een vergunning voor het hebben van een spelkast of speelautomaat heet een aanwezigheidsvergunning. Als u een kansspelautomaat zoals een fruitautomaat wilt plaatsen, dan moet u een vergunning aanvragen. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

 • Incidentele festiviteit

  Als horecabedrijf, (sport)vereniging en recreatie-inrichting moet u voldoen aan bepaalde geluidsnormen. Daarnaast gelden er regels voor tijdstippen waarop verlichting bij sportvelden aan mag zijn. Deze normen zijn opgenomen in het Activiteitenbesluit.

 • Kansspelactiviteit

  Een klein kansspelactiviteit meldt u minimaal twee weken van tevoren aan de gemeente. Onder kleine kansspelactiviteiten verstaan we spellen als bingo, kienspel, vogelpiekspel en rad van avontuur. Het melden van een kansspelactiviteit is gratis.

 • Aankondigingsborden

  U heeft een ontheffing nodig als u met borden om lantaarnpalen reclame wilt maken voor een activiteit.

 • Melden kapotte straatverlichting

  Het komt voor dat de straatverlichting in de gemeente West Betuwe niet brandt. De gemeente wil storingen graag zo snel mogelijk oplossen. U kunt daarbij helpen door kapotte verlichting direct bij ons te melden.

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  Heeft u iets gevonden? Of bent u iets verloren? Op de website verlorenofgevonden.nl kunt u de voorwerpen registreren. Gemeente West Betuwe heeft een overeenkomst met deze landelijke voorziening. Verloren of gevonden voorwerpen meld u niet bij de politie. Als u denkt dat het om diefstal gaat, doe dan wel aangifte bij de politie.