Zoekresultaat 1 - 10 van 79 resultaten

 • Koopzondagen

  Ondernemers mogen zelf bepalen of zij op zondag geopend zijn. Dit kan betekenen dat niet alle winkels in een bepaald gebied tegelijk geopend zijn.

 • Melden incidentele festiviteiten

  Heeft u een festiviteit met live muziek of een andere activiteit waarbij u niet voldoet aan de vastgestelde geluidsnormen? Dan kunt u dit als een incidentele festiviteit melden. U hoeft zich dan niet - onder bepaalde voorwaarden – te houden aan de geluidseisen. Dit mag u maximaal 12 keer per jaar doen.

 • Subsidies duurzaam ondernemen

  De Nederlandse overheid stelt voor ondernemers verschillende subsidies voor energiebesparing en duurzame opwekking beschikbaar.

 • Sjors Sportief en Sjors Creatief

  Van tennis en turnen tot en met schilderen en koken: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente Zevenaar ontdekken welke sportieve of creatieve hobby bij ze past.

 • Wmo-vervoerspas

  Lukt het niet meer zelfstandig te reizen? Er zijn verschillende mogelijkheden die u kunnen helpen.

 • Scootmobiel of rolstoel

  Sommige mensen kunnen zich door een ziekte of beperking niet goed verplaatsen. Dan kan een rolstoel of scootmobiel een oplossing zijn. Dit regelt u zelf. Heeft u een rolstoel of scootmobiel langer dan 6 maanden nodig? Dan valt het gebruik misschien onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

 • Werk zoeken

  Zoekt u betaald werk en heeft u geen inkomen, of heeft u een uitkering van de gemeente? Dan kunt u bij RSD de Liemers terecht met uw vragen en voor ondersteuning bij uw zoektocht naar werk.

 • Individuele inkomenstoeslag

  Leeft u 12 maanden of langer van een lage uitkering of een laag inkomen? En heeft u geen uitzicht op een hoger inkomen? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extra bedrag waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of inkomen moeilijk kunt betalen.

 • Adressen kinderopvang

  Zoekt u opvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang.

 • Peuteropvang

  Alle peuters in de gemeente Zevenaar mogen naar de peuteropvang. Daar kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar samen spelen en leren. Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van uw kind. En u zult merken: uw zoontje of dochtertje vindt het leuk. Uw kind kan twee dagdelen per week naar de peuteropvang. En zo gaat uw kind goed voorbereid naar de basisschool.