Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten
- Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken
De gemeente zamelt plastic, blik en drinkpakken in. Dit kunt u allemaal kwijt in de PBD-container. U vindt de PBD-containers bij het milieuperron en het milieupark. De gemeente zorgt ervoor dat plastic, blik en drinkpakken gescheiden worden.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-05
- Collectieve zorgverzekering
Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Ook kinderen moeten een eigen basisverzekering hebben. Tot zij 18 worden is de basisverzekering gratis. Ook geldt er dan nog geen eigen risico. Met een basisverzekering kunt u naar de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-02
- Klein chemisch afval
De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Denk aan lege batterijen, accu's, olieproducten of verfpotten. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-11-28
- Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders die in het buitenland wonen
Maastricht is 1 van de gemeenten waar u een reisdocument kunt aanvragen als u in het buitenland woont. Uw oude paspoort of identiteitskaart bewijst niet dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. De gemeente kan daarom onderzoek doen naar uw nationaliteit.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-09
- Mantelzorgwaardering
Een mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor uw mantelzorger. Uw mantelzorger ontvangt € 75,00 van de gemeente.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-02
- Restafval en restzakken
Alle afval dat u niet kunt scheiden mag u weggooien bij het restafval. Het restafval wordt huis-aan-huis 2 x per week ingezameld bij laagbouw en 1 x per week bij hoogbouw (flats)
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-11-28
- Overlast en verdacht gedrag melden
Wij vinden het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw buurt. Om overlast door bijvoorbeeld burenruzies, verslaafde of verwarde personen, intimidatie, drugshandel of ander verdacht gedrag aan te pakken, heeft de gemeente Maastricht een Actie Team Ondermijning. Dat bestaat uit specialisten op het gebied van openbare orde, bouw- en woningtoezicht, bevolkingsadministratie, brandveiligheid en politie. Deze specialisten werken nauw samen met woningcorporaties, de sociale recherche, het Veiligheidshuis en de GGD Zuid-Limburg.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-05
- Glas
Glazen potten en flessen, ofwel 'verpakkingsglas', gooit u in de glasbak. Deze vindt u op de milieuperrons. Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. De glasfabriek maakt er weer wit, groen of bruin glas van. Iedere keer opnieuw. Door glazen potten en flessen te scheiden, heeft u minder restafval. Dat is beter voor het milieu én goed voor uw portemonnee. Hier leest u hoe wij glas inzamelen en wat wel en niet in de glasbak mag.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-11-28
- Mensenhandel, vermoeden melden
Slachtoffers van mensenhandel worden vaak gedwongen om seks te hebben, strafbare klussen uit te voeren of te werken onder hele slechte omstandigheden. Herken de signalen van uitbuiting en meld vermoedens.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-11-25
- Grofvuil
Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. bijvoorbeeld een kast, bank of stoel. U kunt uw grofvuil met uw afvalpas naar het milieupark brengen of door ons laten ophalen.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-11-28