Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

    De gemeente zamelt plastic, blik en drinkpakken in. Dit kunt u allemaal kwijt in de PBD-container. U vindt de PBD-containers bij het milieuperron en het milieupark. De gemeente zorgt ervoor dat plastic, blik en drinkpakken gescheiden worden.

  • Bijstand voor zelfstandigen

    Als uw eigen bedrijf tijdelijke financiële problemen heeft, kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: een rentedragende lening (bedrijfskapitaal) een uitkering op bijstandsniveau voor maximaal 12 maanden.

  • Klein chemisch afval

    De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Denk aan lege batterijen, accu's, olieproducten of verfpotten. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt.

  • Woo verzoek indienen

    U heeft het recht om bestuurlijke informatie op te vragen, bijvoorbeeld beleidsinformatie. Dit is vastgelegd in de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

  • Milieupas

    Met een afvalpas kunnen inwoners van de gemeente Maastricht, Valkenburg en Meerssen gebruik maken van de 4 milieuparken. Gaat u verhuizen? Laat de afvalpas dan achter in de woning.

  • Groente-, fruit-, tuinafval en etensresten

    De gemeente Maastricht zamelt groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (gft of gfte) wekelijks in met containers van 60 of 140 liter en emmers van 25 liter.

  • Restafval en restzakken

    Alle afval dat u niet kunt scheiden mag u weggooien bij het restafval. Het restafval wordt huis-aan-huis 2 x per week ingezameld bij laagbouw en 1 x per week bij hoogbouw (flats)

  • Glas

    Glazen potten en flessen, ofwel 'verpakkingsglas', gooit u in de glasbak. Deze vindt u op de milieuperrons. Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. De glasfabriek maakt er weer wit, groen of bruin glas van. Iedere keer opnieuw. Door glazen potten en flessen te scheiden, heeft u minder restafval. Dat is beter voor het milieu én goed voor uw portemonnee. Hier leest u hoe wij glas inzamelen en wat wel en niet in de glasbak mag.

  • Milieuparken

    De gemeente heeft een afvalinzamelstation of 'milieupark' waar u uw afval kunt brengen. Het gaat om grofvuil, afval in grote hoeveelheden, zoals tuinafval of afval van gebruiksgoederen, zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. U kunt ook chemisch afval langsbrengen.