Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 10 van 25 resultaten
- Vaststelling van het ouderschap
Als de moeder van een kind getrouwd is, dan wordt haar echtgenoot de vader van het kind. Dit geldt ook voor geregistreerd partnerschap. Bij lesbische stellen wordt de partner de duomoeder van het kind. Het kind moet dan verwekt zijn door kunstmatige bevruchting met behulp van een anonieme zaaddonor.
Is het niet duidelijk wie de biologische ouder van een kind is? Dan kan de rechtbank dit vaststellen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-02-17
- Geregistreerd partnerschap beƫindigen
Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap gaat u naar een notaris of advocaat. In sommige gevallen moet u met uw advocaat naar de rechter. Het geregistreerd partnerschap is pas beëindigd nadat het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.
Een geregistreerd partnerschap eindigt ook als:
- u het geregistreerd partnerschap laat omzetten in een huwelijk
- 1 van beiden komt te overlijden of langdurig wordt vermist
Als u uw naamgebruik wilt aanpassen, dan vindt u onder "overig" het formulier wijziging naamgebruik.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-02-08
- Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk
Om een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk ondertekent u de akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk. Op het moment dat u de akte ondertekent, is het partnerschap omgezet in een huwelijk. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken.
U kunt vragen om een ceremonie (bijvoorbeeld in de trouwzaal). Daarbij zijn geen getuigen nodig en u hoeft geen jawoord te geven. Wel worden er kosten in rekening gebracht.
Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wel gevolgen voor uw vermogen. Daarvoor moet u naar een notaris.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-09-04
- Hulpdiensten voor dieren
Dieren kunnen gewond raken, de weg kwijt zijn of doodgaan. Ook worden dieren soms mishandeld of verwaarloosd. Er zijn verschillende hulpdiensten speciaal voor dieren.
- De Dierenpolitie: voor dieren die mishandeld, verwaarloosd of gedood zijn door mensen.
- De Dierenambulance: voor gewonde dieren of dieren in nood. De dierenambulance haalt dieren op en verleent zorg. De dierenambulance haalt ook dode dieren op.
- De Dierenbescherming: vangt zwerfdieren op in asielen.
- Meldnummer 144 Red een dier: het alarmnummer voor de dierenpolitie en dierenambulance.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2022-03-23
- Mediation
De gemeente Voorst staat voor 'Wij zijn Voorst'. Dat betekent dat de burger in Voorst centraal staat en dat ernaar gestreefd wordt om de afstand tussen de burger en de gemeente te minimaliseren.
Eind 2009 is de gemeente Voorst gestart met toepassen van mediation. Bij een mediationprocedure gaan (conflicterende) partijen onder begeleiding van een mediator in gesprek met elkaar. Zo biedt mediation ruimte voor de niet-juridische aspecten die er kunnen zijn in onderlinge relaties. Belangen van betrokkenen worden gerespecteerd. Uit de afgelopen periode blijkt dat het toepassen van mediation succesvol is. En dat u het als burger fijn vindt dat deze mogelijkheid er is.
Door mediation zijn er minder juridische procedures. Er ontstaat coöperatieve consensus. Mediation draagt bij aan onze visie 'Wij zijn Voorst'. Mediation verbetert de communicatie en maakt het proces dat zich binnen de gemeente Voorst afspeelt transparanter voor u als burger. Wij hopen hiermee persoonlijker en menselijker te zijn naar u als burger en/of bedrijf toe, waardoor de afstand tot elkaar wordt verkleind.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2021-12-01
- Kringloopwinkel
Spullen die u niet meer gebruikt, kunt u naar de kringloopwinkel brengen. Denk bijvoorbeeld aan meubels of elektrische apparaten. De kringloopwinkel verkoopt deze spullen weer. Zo worden uw spullen hergebruikt.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2021-09-13
- Burgerinitiatief indienen
U kunt een eigen onderwerp dat u belangrijk vindt direct in de gemeenteraad laten behandelen. U kunt dit voorleggen aan de raad als uw initiatief door minimaal 25 mensen wordt ondersteund. Het recht van burgerinitiatief biedt u de gelegenheid om onderwerpen die u belangrijk vindt, maar waarvoor (nog) geen gehoor is bij de politiek, op de agenda van de raad te plaatsen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-10-23
- Huishoudelijke apparaten weggooien
Koopt u een nieuw apparaat ter vervanging van een oude? Dan kan de winkel het oude apparaat innemen. Daar betaalt u niets extra's voor, want u heeft daarvoor de verwijderingsbijdrage bij de aankoop van het nieuwe product al betaald.
Alle huishoudelijk, elektrische apparaten (voorheen wit- en bruingoed), elektronica, communicatiemiddelen en alle apparaten die op batterijen werken kunt u gratis naar een kringloopwinkel brengen.
Alle wit- en bruingoedapparaten worden (ook als ze kapot zijn) gratis opgehaald door Kringloopwinkel Twello (0571-260183).
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2022-02-05
- Afval inleveren
Recyclepleinen van Circulus
Klik op deze link voor adressen, openingstijden en tarieven van de recyclepleinen van Circulus. U heeft geen milieupas nodig.
KCA-bus
Elke 2e vrijdag van de maand, van 15.00-18.00 uur, staat er een KCA-bus op het parkeerterrein van Sportpark Zuiderlaan, Zuiderlaan 5 in Twello. Is er op 2e vrijdag van de maand een feestdag, dan wordt de vervangende datum in het Voorster Nieuws vooraf bekend gemaakt. U kunt hier alleen huishoudelijk klein chemisch afval inleveren.
Plaatselijke containers
Op deze pagina kunt u een glasbak, textielcontainer of PMD-container bij u in de buurt vinden.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-07-17
- Nieuwe straatnaam doorgeven
Als er een nieuwe straat gebouwd wordt, moet deze straat ook een naam krijgen. U kunt een idee voor een straatnaam doorgeven aan de gemeente.
Kijk eerst of de naam die u verzonnen heeft al bestaat in deze plaats.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-08-14