Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • Verhuizen in en naar Buren

    Uw verhuizing geeft u online door als u naar of binnen de gemeente Buren verhuist. Dit kan vanaf 28 dagen van tevoren tot uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent. U heeft hiervoor DigiD nodig. Verhuist u naar een andere gemeente, geef uw verhuizing dan bij uw nieuwe woongemeente door. Komt u liever naar het gemeentehuis om uw verhuizing door…

  • Begraafplaatsen

    Als een naaste van u overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats of laten cremeren waarna de urn op de begraafplaats wordt bijgezet. Om een lichaam te mogen begraven, is toestemming (verlof) nodig van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze toestemming wordt afgegeven na overlegging van een verklaring van een arts of gemeentelijke lijkschouwer,…

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk op bij de gemeente. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen van hun identiteitsbewijs. Standaard ligt het paspoort na 5 werkdagen klaar. Iedereen vanaf 14 jaar moet zich kunnen legitimeren. Let op! Een paspoort voor uw kind (tot 12 jaar) vraagt u samen met uw kind aan. Een…

  • Hondenbelasting

    Wat houdt hondenbelasting in? Als u een hond bezit, verzorgt of onder toezicht hebt, betaalt u hondenbelasting. Het maakt niet uit of u de hond los laat lopen op uw eigen erf. Ook dan betaalt u hondenbelasting. Er zijn uitzonderingen. Indien u houder bent van een blindengeleidehond of hulphond hoeft u geen hondenbelasting te betalen. U moet dit wel kunnen…

  • Legesverordening en tarieven

    De gemeente draagt zorg voor een groot aantal taken zoals: "het onderhoud van de wegen, riool en openbaar groen; de zorg voor jeugd en ouderen; het ondersteunen van sport, kunst en cultuur en nog vele andere zaken" Bij de uitvoering van deze taken horen producten en diensten die de gemeente rechtstreeks uitvoert voor individuele inwoners en bedrijven. U kunt hierbij…

  • Gevonden/verloren voorwerp melden

    Stel: u vindt iets op straat. Bent u verplicht om het op te rapen? En mag u het houden of moet u het aangeven? En wanneer bent u dan eigenaar? Vervelender is het als u zelf iets kwijtraakt. Bijvoorbeeld uw paspoort of portemonnee. Moet u dan aangifte doen? En waar kunt u terecht om te kijken of uw verloren/vermiste goed…

  • Algemene plaatselijke verordening (APV)

    In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat de gemeentelijke regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid. Elke gemeente heeft een eigen APV. De APV geldt voor iedereen binnen de gemeente. De bepalingen of regels in de APV gaan over onderwerpen zoals: geluidshinder en (woon-)overlast horeca schenktijden paracommerciële horeca (zoals sportverenigingen) evenementen standplaatsen het plaatsen van tijdelijke reclameborden kappen…

  • Melding doen openbare verlichting

    Ziet u schade aan een lantaarnpaal of dat de lamp niet meer brand? Schade en storingen aan de openbare verlichting kunt u via het online formulier melden bij de beheerder van de lantaarnpalen in de gemeente Buren.

  • Gecombineerde geslachtsnaam (dubbele achternaam)

    Vanaf 1 januari 2024 kunt u uw eerste kind als dat op (of na) 1 januari 2024 wordt geboren de achternamen van beide ouders geven. Er mogen niet meer dan 2 namen worden gegeven. De gecombineerde achternaam geldt ook voor alle volgende kinderen van dezelfde ouders. Ouders kunnen samen bij de gemeente hun voorkeur voor een dubbele achternaam aangeven. Ze…

  • Tarieven gemeentebelastingen

    Overzicht van de belangrijkste tarieven 2025 Onroerendezaakbelasting De aanslag OZB komt tot stand door de WOZ-waarde te vermenigvuldigen met het vastgestelde percentage: Eigenaarsgedeelte woningen 0,1250 % Eigenaarsgedeelte niet-woningen 0,2653 % Gebruikersgedeelte niet-woningen Voorbeeld berekening woning: € 462.000,00 x 0,1250% = € 577,53 0,1986 % NB deze tarieven moeten nog vastgesteld worden in de raad van 4-2-2025 Hondenbelasting Voor het houden…