Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Herbegraven of alsnog cremeren

    Misschien vindt u dat uw dierbare overledene op de verkeerde plek begraven is. U wilt dan liever dat hij of zij een andere plek op de begraafplaats krijgt. Of u wilt dat de overledene op een heel andere begraafplaats komt te liggen. U moet dan een vergunning voor herbegraven aanvragen. Is de overledene begraven, maar wilt u dat hij of zij alsnog gecremeerd wordt? Dan moet u ook een vergunning aanvragen.

  • Starterslening aanvragen

    Starters een kans op de koopwoningmarkt geven, vinden we belangrijk. Daarom biedt onze gemeente de Starterslening. De Starterslening vult het verschil op tussen de prijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank. De Starterslening is altijd een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker. Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan zo soms tóch gekocht worden.

  • Ceremonie bij naturalisatie

    De naturalisatieceremonie is een speciale bijeenkomst voor mensen die Nederlander worden. Bij de ceremonie legt u een verklaring van verbondenheid af.

  • Preventiefonds

    Met het Preventiefonds stimuleren we lokale initiatieven gericht op een samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt.

  • Koopzondagen / winkeltijden

    Wilt u informatie over extra activiteiten tijdens koopzondagen in de binnenstad, kijk dan op www.ditisassen.nl

  • Beroepschrift indienen

    In de beslissing van ons staat waar u in beroep kunt gaan. Vaak krijgt u een uitnodiging voor de hoorzitting bij de rechtbank. Tijdens de hoorzitting kunt u vertellen waarom u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente. Uw advocaat of iemand die u vertegenwoordigt, mag dit ook voor u vertellen. Als u vertegenwoordigd wordt door iemand die geen advocaat is, dan moet diegene schriftelijk gemachtigd worden. Stuur de machtiging mee met het beroepschrift.

  • Zienswijze indienen

    Soms hebben wij een plan of nemen wij een besluit waar u het niet mee eens bent. U kunt dan uw mening geven. Deze mening heet zienswijze. U kunt uw zienswijze bijvoorbeeld indienen als iemand een monumentale boom wil kappen en u het daar niet mee eens bent. Of misschien bent u het niet eens met een nieuw bestemmingsplan van ons. U kunt alleen een zienswijze indienen over ontwerpbesluiten en ontwerpplannen. Dit zijn plannen die nog niet goedgekeurd zijn. De gemeente laat via de website en huis-aan-huisbladen weten dat er nieuwe plannen of besluiten zijn. Wij mogen het besluit dan nog aanpassen. Wij kunnen uw mening dus overnemen in het definitieve besluit. Maar dat hoeft niet. Verschillende mensen kunnen met het plan of besluit te maken krijgen. Wij kijken naar de belangen en nemen dan een beslissing.

  • Grafbedekking

    Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. Hierbij moet u rekening houden met de eisen die wij aan grafbedekkingen stellen. U heeft hiervoor een vergunning nodig. Deze vergunning is nodig voor iedere vorm van grafbedekking met uitzondering van beplanting. De plaatselijke uitvaartondernemers en steenhouwerijen zijn hiervan op de hoogte. Meestal vragen zijn de vergunning aan. U kunt als rechthebbende ook zelf een vergunning aanvragen bij onze administratie begraafplaatsen. Aan de aanvraag zijn kosten verbonden.

  • Ontheffing parkeerterrein

    De gemeente Assen heeft vijf parkeerterreinen in het centrum: Burgemeester de Dreuplein, Stelling, Oude Molenstraat, Zuidersingel en het Veemarktplein. Het is per 1 december 2023 niet meer mogelijk om voor Burgemeester de Dreuplein en Oude Molenstraat een nieuwe ontheffing aan te vragen. Voor het Veemarktplein, Zuidersingel en de Stelling kan dit nog wel. U kunt wel een parkeerabonnement aanvragen voor een van de parkeergarage. De bestaande ontheffinghoudings van Burgemeester de Dreuplein en Oude Molenstraat worden persoonlijk door middel van brief en/of mail geïnformeerd wat dit voor hen betekent Bent u een nieuwe inwoner van een nieuwbouwlocatie in het centrum dan komt u alleen in aanmerking voor een parkeerabonnement in een parkeergarage.

  • Gegevens in basisregistratie personen (BRP) aanpassen

    In de basisregistratie personen (BRP) staan uw persoonsgegevens zoals uw huidige adres, burgerlijke staat, geslacht en nationaliteit. Sommige gegevens worden automatisch aangepast. Bijvoorbeeld als u trouwt in Nederland. Andere gegevens geeft u zelf door, zoals een verhuizing.