Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Hulp bij dak- of thuisloos

    Ben of raak je dakloos of thuisloos en weet je niet waar je vannacht kunt slapen? De dak- en thuislozenbalie van de gemeente Maastricht kan je helpen. Lees hier ook waar je terecht kunt in acute situaties. Er zijn diverse organisaties waar je terecht kunt voor opvang en hulp.

  • Mantelzorgwaardering

    Een mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor uw mantelzorger. Uw mantelzorger ontvangt € 75,00 van de gemeente.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.

  • Woo verzoek indienen

    U heeft het recht om bestuurlijke informatie op te vragen, bijvoorbeeld beleidsinformatie. Dit is vastgelegd in de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    Als u gehandicapt bent, kunt u alleen voor uw eigen auto een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen vlakbij uw huis. U kunt de parkeerplaats aanvragen binnen of buiten een betaalde parkeerzone.

  • Demonstratie of betoging houden

    Iedereen mag een betoging of demonstratie organiseren. Het is wel verplicht om dit minstens 48 uur van tevoren bij de gemeente te melden. Het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee. Zo kunnen op tijd veiligheidsmaatregelen genomen worden.

  • Overlast en verdacht gedrag melden

    Wij vinden het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw buurt. Om overlast door bijvoorbeeld burenruzies, verslaafde of verwarde personen, intimidatie, drugshandel of ander verdacht gedrag aan te pakken, heeft de gemeente Maastricht een Actie Team Ondermijning. Dat bestaat uit specialisten op het gebied van openbare orde, bouw- en woningtoezicht, bevolkingsadministratie, brandveiligheid en politie. Deze specialisten werken nauw samen met woningcorporaties, de sociale recherche, het Veiligheidshuis en de GGD Zuid-Limburg.

  • Luiers en incontinentiemateriaal

    De gemeente Maastricht zamelt luiers en incontinentiemateriaal in.

  • Bibob, toets

    De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob) geeft bestuursorganen, zoals bijvoorbeeld de gemeente, een mogelijkheid om de integriteit van bedrijven en personen waarmee ze zaken doen, te controleren. Het doel van de wet Bibob is het voorkomen van misbruik van vergunningen, subsidies en vastgoedovereenkomsten.

  • Parkeren voor gehandicapten

    Kunt u door een handicap niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Lees hier wat de voorwaarden, voordelen en kosten zijn en hoe u de kaart aanvraagt.