Zoekresultaat 1 - 10 van 28 resultaten

  • Openingstijden en contact

    Het gemeentehuis in Horst is elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Op maandagavond is het gemeentehuis open tot 20.00 uur.

  • Omwisselen pmd-emmer

    Meld u bij de gemeente als u nu een pmd-emmer gebruikt. U krijgt dan voor 1 maart 2025 een gratis pmd-container. De emmers legen we vanaf 1 maart 2025 niet meer.

  • Oud ijzer en metaal

    U kunt metalen afval in de meeste dorpen naar een inzamelpunt brengen. In sommige dorpen halen verenigingen oud ijzer huis-aan-huis op. De verenigingen krijgen hier geld voor.

  • Presenteer uw idee vrijetijdseconomie!

    Heeft u een toeristisch project waarvoor u subsidie wilt? Of heeft u een idee waarover u advies wilt? Kom uw idee presenteren aan de Adviesraad Vrijetijdseconomie! U krijgt direct tips en advies mee om uw idee nog beter te maken.

  • Keukenafval

    Keukenafval hoort in de keukenafvalemmer of in de keukenafvalcontainer. Bij het keukenafval horen alle producten uit keuken of die achterblijven bij het maken van een maaltijd en die in de grond verteren.

  • Subsidie verbeteren toegankelijkheid maatschappelijke accommodaties

    Heeft u subsidie aangevraagd voor het toegankelijk maken van een maatschappelijke accommodatie? En zijn de werkzaamheden klaar? Dan verantwoordt u de werkzaamheden binnen 12 weken aan de gemeente.

  • Melden klein evenement

    Organiseert u een klein evenement, zoals een straat- of buurtfeest? Dan heeft u meestal geen vergunning nodig. U moet de gemeente wel melden dat u een evenement organiseert. U kunt in de evenementenchecker checken of u een vergunning nodig heeft of een melding mag doen.

  • Woo-verzoek

    Zoekt u informatie over beleid van de gemeente? Veel informatie maakt de gemeente al openbaar. En we zijn bezig om nog meer informatie openbaar te maken. Is de informatie nog niet openbaar? Dan kunt u een Woo-verzoek doen. Woo staat voor Wet open overheid. Met een Woo-verzoek vraagt u de gemeente om documenten over een bepaald onderwerp openbaar te maken.

  • Melden verplichte geestelijke zorg

    Bent u bang dat iemand zichzelf of anderen in gevaar brengt door een psychiatrische ziekte? En wilt u dat de gemeente onderzoek doet of iemand verplichte geestelijke zorg nodig heeft? Meld dit bij de gemeente. De gemeente onderzoekt dan welke hulp nodig is. Iemand kan dan ook verplichte zorg krijgen. Dit is geregeld in de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz).

  • Evenementenvergunning

    Organiseert u een evenement in de gemeente Horst aan de Maas? Dan heeft u misschien een evenementenvergunning nodig.