Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • Groenonderhoud

    Onderhoud van de openbare ruimte is een taak van de gemeente. Het openbaar groen in de gemeente bestaat onder andere uit vaste planten, hagen, struiken en bosplantsoen. Op deze pagina leest u hoe de gemeente openbaar groen onderhoud.

  • Onroerendezaakbelasting (OZB)

    Aan iedereen die eigenaar is van een woning of niet-woning of gebruiker is van een niet-woning wordt een aanslag onroerendezaakbelastingen opgelegd. U betaalt de onroerendezaakbelastingen via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt. Op deze pagina leest u meer over deze belastingen.

  • Zwerfafval

    Samen zorgen we voor een schone en nette omgeving en voorkomen we verspilling van grondstoffen. In onderstaande tabbladen leest u hoe u kunt meehelpen met de aanpak van zwerfafval. Veel acties organiseren we in samenwerking met GoClean.

  • CO2 prestatieladder

    Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook de gemeenten Duiven en Westervoort zetten zich hiervoor in. Daarom meten Duiven en Westervoort actief hoeveel CO2 er wordt uitgestoten. Wanneer je weet hoeveel je uitstoot, kun je ook maatregelen nemen om deze uitstoot te verlagen. Daarom werken we met de CO2 prestatieladder. Deze tool helpt onze gemeenten om inzicht te krijgen in onze uitstoot. Vervolgens maken we plannen om de uitstoot te verminderen, met als doel om CO2 neutraal te zijn in 2050. Wij zijn gecertificeerd door middel van de CO2-prestatieladder.

  • Overlast door boombewoners

    In het openbaar groen leven veel dieren. Een aantal daarvan kunnen zorgen voor overlast.

  • Rioolheffing

    Is uw woning of bedrijfsgebouw aangesloten op het riool? Dan betaalt u rioolheffing. U betaalt ook rioolheffing voor objecten in aanbouw en voor sommige percelen. Daarmee kan de gemeente voor aanleg, onderhoud en vervanging van de riolering zorgen. U betaalt de rioolheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Overlast door planten

    Groen in de openbare ruimte kan zorgen voor overlast. Op deze pagina leest u hoe de gemeente omgaat met deze overlast.

  • Bomen

    Bomen zijn belangrijk voor mens, milieu en klimaat, ze zorgen voor leven en verkoeling. Op deze pagina leest u hoe de gemeente met haar bomen omgaat.

  • Subsidie compostvaten

    Veel groente-, fruit- en tuinafval (gft) kunt u prima zelf composteren in een compostvat of op een composthoop. Zo voorziet u uw tuin gratis van compost én hoeft u minder vaak de groene container aan de weg te zetten. Om het thuis-composteren van gft in Westervoort te stimuleren, geeft onze gemeente aan inwoners subsidie bij de aankoop van een compostvat. De subsidie bedraagt de helft van de aanschafprijs, tot een maximum van € 30,00.

  • Parkeren bij laadpalen

    De regels rondom parkeren bij laadpalen zijn niet altijd duidelijk. Op deze pagina leest u hoe het in de gemeente Westervoort geregeld is.