Zoekresultaat 1 - 10 van 82 resultaten

 • Openbare laadpaal

  Inwoners, ondernemers en werknemers kunnen een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Na goedkeuring van een aanvraag plaatst energiebedrijf Vattenfall de laadpaal.

 • Openbaar groen kopen

  Openbaar groen of snippergroen is grond waarvan de gemeente eigenaar is. Als inwoner kunt u onder bepaalde voorwaarden een strook openbaar groen kopen. Van een aantal wijken is een kaart gemaakt. Op die kaart ziet u welke stroken verkocht mogen worden. Is er in uw wijk geen kaart, maar heeft u wel interesse: neem dan contact op.

 • Sportsubsidie

  Als sportvereniging kunt u subsidie aanvragen voor jeugdsport, volwassenensport en gehandicaptensport. U vraagt sportsubsidie aan vóór 1 oktober in het jaar voorafgaand aan het jaar dat u de subsidie wilt uitgeven. U krijgt uiterlijk 1 maart bericht of de subsidie is toegekend.

 • Moving abroad

  You must deregister from the municipality if you are staying abroad for at least 8 months. Report your move abroad online. You need DigiD.

 • Bezwaar maken tegen een beslissing

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente, dan kunt u bezwaar maken. Bezwaar maken doet u online. U heeft DigiD nodig. U moet dat binnen 6 weken doen. Als u uw bezwaar later naar ons stuurt, dan wordt uw bezwaar niet-ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat wij uw bezwaar niet meer inhoudelijk behandelen.

 • Verhuizen naar het buitenland

  Gaat u 8 maanden of langer naar het buitenland, dan moet u zich uitschrijven bij de gemeente. Geef uw verhuizing naar het buitenland online door. U heeft DigiD nodig.

 • Woonoverlast

  U kunt woonoverlast melden, zoals burenruzies, drugsoverlast, geluidsoverlast, vernielingen en verward gedrag.

 • Kind erkennen

  U bent niet getrouwd en heeft ook geen geregistreerd partnerschap. Uw kind heeft bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn, dan moet u het kind erkennen. Dat kan voor of na de geboorte. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent.

 • Subsidie regenton (wateropslag)

  Regenwater opvangen en opnieuw gebruiken zorgt voor minder verspilling van water. Dit bespaart u ook geld. Regentonnen zijn in allerlei vormen en maten te koop. Met een capaciteit tot ongeveer 200 liter. U kunt subsidie krijgen om een regenton te plaatsen en aan te sluiten op de regenpijp. U kunt ook kiezen voor een grotere wateropslag. Zoals een regenzuil, regenschutting, watertank of waterreservoir. Ook hiervoor kunt u subsidie krijgen.

 • Ongewenste plantensoorten

  In Enschede zijn er op verschillende plekken ongewenste plantensoorten die hier niet thuishoren. Die planten verspreiden zich vaak snel. Zoals Japanse duizendknoop, reuzenberenklauw of ambrosia (hooikoortsplant).