Zoekresultaat 1 - 10 van 43 resultaten

 • Brandveilig gebruik gebouwen: vergunning of melding

  Voor sommige gebouwen waarin groepen verblijven, is een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik van bouwwerken (gebruiksvergunning) verplicht. In dit soort gebouwen is het risico bij brand extra groot. Voor veel gebouwen is een melding (gebruiksmelding) voldoende.

 • Sloopmelding asbest doen

  Moet u asbest verwijderen? In veel gevallen is het beter om asbest te laten verwijderen door een deskundig asbestverwijderingsbedrijf. Bij grote hoeveelheden en voor bepaalde soorten asbest is dat zelfs verplicht. U moet altijd van tevoren een sloopmelding doen.

 • Digitale bedrijvengids

  Via deze kaart vindt u bedrijven, instellingen, verenigingen en organisaties die op een (officieel) adres in de gemeente Groningen actief zijn.

 • Milieuvergunning aanvragen of melden

  Als ondernemer hebt u te maken met milieuvoorschriften voor uw bedrijf. Voor sommige bedrijfsactiviteiten moet u een melding doen of een vergunning aanvragen. Voorbeelden: de uitstoot van gassen, afvoer van vuil water, geluid, opslag of afvoer van afvalstoffen en opslag of verkoop van vuurwerk. Hoe zit het met uw bedrijfsactiviteiten?

 • Deurbeleid horeca

  Bent u geweigerd in de horeca? Denkt u dat u niet naar binnen mocht omdat er aan de deur gediscrimineerd wordt? Meld het bij het Panel Deurbeleid in de horeca.

 • Cultuursubsidies

  Organiseert u een cultureel project of culturele manifestatie? Dan kunt u een (eenmalige) subsidie aanvragen bij de gemeente.

 • Contact met accountmanagers voor ondernemers

  Hebt u vragen over ondernemen in Groningen? Zoekt u iemand die u op weg kan helpen met het aanvragen van vergunningen of subsidies bij de gemeente? Of met het vinden van personeel of een geschikte bedrijfslocatie? Dan kunt u terecht bij de adviseurs van de gemeente, op de afdeling Economische Zaken.

 • Subsidie voor in dienst nemen uitkeringsgerechtigde

  Als u iemand met recht op een uitkering in dienst neemt, kunt u gebruik maken van aantrekkelijke regelingen. Neem contact op met het Team Werkgeversdienstverlening van de gemeente voor meer informatie. Meteen een afspraak maken kan ook.

 • Textiel inleveren

  Wilt u kleding, schoenen of textiel kwijt? Kijk op de Afvalwijzer wanneer u dit aan de weg kunt zetten. Kringloopbedrijf GoudGoed komt het op de ophaaldatum ophalen. U kunt het ook kwijt in een textielcontainer, of inleveren bij een afvalbrengstation of kringloopwinkel.

 • Werken bij de gemeente Groningen

  Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners.