Zoekresultaat 1 - 10 van 82 resultaten

  • Jeugdhulp

    Heeft u (algemene) vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen? Dan kunt u contact opnemen met LOES.

  • Ruimtelijk initiatief

    Wilt u een groot bouwproject starten dat veel invloed heeft op de omgeving? En past uw plan niet binnen het omgevingsplan? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden, voordat u uw plan verder uitwerkt of een omgevingsvergunning aanvraagt.

  • Wild kamperen

    Kamperen mag in Nederland alleen op campings of terreinen die daarvoor bestemd zijn. Daarbuiten kamperen heet ook wel wildkamperen. Wildkamperen mag niet zonder toestemming. Dit is om planten en dieren in bossen te beschermen.

  • Koopzondagen

    De winkels mogen in gemeente Hellendoorn alle zondagen open. De winkeliers, die van deze mogelijkheid gebruik (willen) maken, mogen hun winkels tussen 12.00 - 18.00 uur openen voor het publiek.

  • Opvoedvragen

    Heeft u vragen over opvoeding of wilt u advies? Op de website van Loes vindt u praktische tips op het gebied van gezonde zwangerschap, bevalling en kraamtijd, opvoeden en gezond opgroeien.

  • Inkoop en aanbestedingen

    De gemeente Hellendoorn heeft een eigen inkoop- en aanbestedingsbeleid en vastgestelde algemene inkoopvoorwaarden. Hiermee willen we bereiken dat de gemeentelijke aanbestedingen en inkopen doelmatig en volgens de geldende wet- en regelgeving geschied. De gemeente voert een innovatief inkoop- en aanbestedingsbeleid. Wij werken daar waar mogelijk samen met buurgemeenten om te komen tot volume voordelen en kennisuitwisseling.

  • OZB en WOZ

    De gemeente heft onder andere de onroerendezaakbelasting (OZB). Voor de hoogte van de OZB kijken we naar de waarde van uw woning, bedrijfspand of grond. Deze waarde wordt de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) genoemd.

  • Leerplicht en kwalificatieplicht

    Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben behaald zijn kwalificatieplichtig.

  • Schuldhulpverlening

    Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen.

  • Eigen bijdrage Wmo

    Voor hulp of ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) betaalt u in veel gevallen een eigen bijdrage. Het maakt niet uit hoeveel u verdient of hoeveel eigen vermogen u heeft.