Zoekresultaat 91 - 100 van 101 resultaten

  • Rijbewijs

    Wilt u uw rijbewijs aanvragen? Dan moet u geslaagd zijn voor uw rijexamen bij het CBR. U kunt uw rijbewijs digitaal aanvragen of hiervoor een afspraak maken op het Stadskantoor. Na ongeveer een week haalt u het rijbewijs persoonlijk op. Maak hiervoor een afspraak.

  • Verhuizen naar Nederland

    Als u in Nederland komt wonen, dan schrijft u zich in bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland hebt gewoond. Maak hiervoor een afspraak op het Stadskantoor.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders. Maar het kan ook de heffingsambtenaar zijn als het om een belastingaanslag gaat. Wilt u bezwaar maken tegen een besluit? Dien dan een bezwaarschrift in. Dit kan digitaal met DigiD of schriftelijk met een brief of met het afdrukformulier.

  • Huishoudelijk restafval

    U kunt uw huishoudelijk restafval kwijt in huisvuilzakken, een grijze rolcontainer of in een (ondergrondse) container bij u in de buurt. Als er geen ondergrondse container bij u in de buurt is, zet u uw afval op een vaste dag aan de weg. Is het huisvuil, grofvuil, of GFT-afval niet opgehaald? Geef dit dan door via de meldingenapp of de link hieronder.

  • Bijstandsuitkering

    U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als uw gezin voor geen enkele andere uitkering in aanmerking komt. En u de noodzakelijke kosten zoals huur, eten en drinken niet kunt betalen. De bedoeling is dat u tijdelijk bijstand krijgt. U krijgt hierbij hulp bij het vinden van een baan, zodat u weer een eigen inkomen krijgt.

  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. Vraag deze digitaal bij ons aan:

  • Vluchtelingenpaspoort

    Heeft u een vluchtelingenstatus? Dan kunt u bij ons een vluchtelingenpaspoort aanvragen. Dit kan persoonlijk bij ons aan de balie van het Stadskantoor. Met een vluchtelingenpaspoort kunt u naar alle landen reizen, behalve naar uw land van herkomst. Heeft u géén vluchtelingenstatus? Dan vraagt u geen vluchtelingen- maar een vreemdelingenpaspoort aan bij het Stadskantoor. Maak hier een afspraak.

  • Dorps- en wijkraden Edam-Volendam

    Heeft u in uw buurt een dorpsraad of wijkraad? Dan vragen wij u contact met hen op te nemen voor steun van uw idee. Subsidie aanvragen kan via onderstaande knop. Lees hieronder op de pagina wat u nodig heeft voor deze aanvraag.

  • Loonkostenvoordeel

    Dit is een landelijke regeling. Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor ouderen en mensen met een arbeidsbeperking.

  • Afwijken Omgevingsplan (v/h Bestemmingsplan)

    In het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) staan regels over het gebruik van de grond en van de gebouwen die daarop staan. Het gaat altijd over een bepaald gebied. Het omgevingsplan biedt u antwoord op vragen zoals: -Mag in het gebied gebouwd of verbouwd worden? -Hoe groot mogen de aanwezige bouwwerken zijn? -Hoe mag een stuk grond gebruikt worden? -Mogen wegen worden aangelegd? -Mogen bedrijven zich vestigen in het gebied? Gaat u (ver)bouwen binnen Edam-Volendam of u wilt het gebruik van uw grond of gebouw veranderen? Dan is het raadzaam om vooraf het betreffende omgevingsplan in te zien. Hierin staan alle regels die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving. Wilt u grond of gebouwen anders gebruiken dan in het omgevingsplan staat? Wilt u een bouwwerk groter maken dan het omgevingsplan toestaat? Dan kunt u de gemeente vragen het omgevingsplan aan te passen of af te wijken van het omgevingsplan. Dit kunt u doen door een aanvraag omgevingsvergunning in te dienen. Wij raden u echter aan eerst een vooroverleg in te dienen.