- Budgetbeheer en -begeleiding
Wanneer u niet (meer) in staat bent om uw eigen inkomsten en uitgaven te beheren of wanneer u even het overzicht kwijt bent, kan de gemeente tijdelijk het beheer van uw financiën overnemen. Dit heet budgetbeheer. Hierbij gaan wij samen met u vaststellen wat uw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. De budgetbeheerder doet uw maandelijkse betalingen.
- Individuele studietoeslag
Wanneer u studeert en niet kunt bijverdienen vanwege een medische beperking, dan kunt u in aanmerking komen voor een Individuele Studietoeslag. Dit is een aanvullende toeslag van €300,- per maand naast uw studiefinanciering. U komt niet in aanmerking als u al een Wajong-uitkering ontvangt.
- Erkenning en ouderlijk gezag
Verwacht u een kind en bent u niet met uw partner getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap? U krijgt het juridisch ouderschap door het kind te erkennen. U komt hiervoor samen naar de Stadswinkel.
- Cijfers Nissewaard
De gemeente Nissewaard ligt op het eiland Voorne-Putten en heeft ongeveer 85.000 inwoners. De totale oppervlakte is ruim 98 km². Daarvan bestaat 17 km² uit water. In de Buurtmonitor en de Economische Monitor vindt u alle feiten en cijfers over Nissewaard.
- Werkgeversdienstverlening
Heeft u interesse om maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Dit kan door vacatures beschikbaar te stellen aan werkzoekenden met een uitkering. Het werkgeversservicepunt biedt de expertise om uw personele vraag op maat in te vullen.
- Aanslag gemeentelijke belastingen
Inwoners en bedrijven in de gemeente Nissewaard ontvangen één of meer aanslagen gemeentelijke belastingen. Hiermee betaalt de gemeente de kosten voor onder andere het ophalen van huisvuil, het aanleggen en onderhouden van rioleringen en het onderhouden van groen.
- Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
Als u gaat werken met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen kan uw werkgever vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
- Aanmeld- en registratieplicht voor handelaren en opkopers
Bent u handelaar in of opkoper van tweedehands of ongeregelde goederen? Dan moet u zich bij de gemeente aanmelden via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). U moet ook uw inkoop, verkoop en voorraad bijhouden in het Digitaal Opkopers Register (DOR).
- Bezwaar maken tegen een besluit
Als de gemeente Nissewaard een besluit neemt waarmee u het niet eens bent , kunt u als u belanghebbend bent daartegen bezwaar maken. In het besluit staat hoe u bezwaar kunt maken.
- Jongerencoach
Ben je tussen de 18 en 27 jaar en heb je problemen met bijvoorbeeld huisvesting, dagbesteding, inkomen, drank/ drugs, persoonlijke klachten of financiën? Dan kan de jongerencoach je misschien helpen.