Zoekresultaat 101 - 108 van 108 resultaten

  • Bibob-onderzoek

    De gemeente onderzoekt bij bepaalde aanvragen voor vergunningen of subsidies, bij inschrijvingen voor overheidsopdrachten (aanbestedingen) en bij vastgoedtransacties of de aanvrager en zakelijk betrokkenen integer zijn. Dit heet een Bibob-onderzoek. De gemeente past hiermee de Wet Bibob (Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) toe. Hoe de gemeente de Wet Bibob toepast, kunt u lezen in het Bibob-beleid.

  • Kinderopvang starten of wijzigen

    Onder kinderopvang vallen een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of gastouderopvang. Als u een kinderopvang wilt beginnen, moet u een aanvraag bij de gemeente doen. Als er iets verandert bij uw kinderopvang, dan moet u dat ook doorgeven.

  • WOZ-taxatieverslag bekijken

    De gemeente stelt elk jaar de waarde van uw woning of bedrijfspand vast. Dit kunt u zien in het taxatieverslag.

  • Idee voor jouw wijk of buurt: Jij maakt de buurt!

    We wonen allemaal graag in een omgeving waarin we prettig kunnen samenleven. Daar moeten we samen voor zorgen, want: Jij Maakt de Buurt! Elke wijk in Enschede heeft jaarlijks geld beschikbaar. Dit heet een wijkbudget. Geld voor goede ideeën die de woonomgeving verbeteren, bijvoorbeeld buurtmoestuinen, speelplekken en activiteiten voor jong en oud. U zou ook kunnen denken aan de aanschaf van een AED, een automatische externe defibrillator.

  • Trouwen of partnerschap registreren

    In de gemeente Enschede kunt u elke dag van de week trouwen of uw partnerschap laten registreren. U kunt het vieren op elke plek die u wilt en ook een trouwambtenaar kiezen die u wilt.

  • Subsidie voor uw wijk, buurt of dorp

    Als bewonersorganisatie van een buurt, wijk of dorp kunt u geld krijgen om uw eigen omgeving beter, fraaier, veiliger of leefbaarder te maken. Een wijk- of dorpsraad of andere bewonersorganisatie vraagt hiervoor 1 keer per jaar geld aan bij de gemeente. Dit noemen we subsidie wijkbudget. De bewonersorganisatie beslist over de verdeling van het geld onder de voorgestelde plannen of ideeën.

  • Handtekening legaliseren

    Moet u bewijzen dat uw handtekening van u is, dan kunt u uw handtekening laten legaliseren. U zet dan uw handtekening op een document bij de gemeente. De gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als die op uw identiteitsbewijs. Maak een afspraak voor het legaliseren van uw handtekening.

  • Waarmerken kopie paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

    Soms heeft u een gewaarmerkte kopie nodig van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. De gemeente zet een waarmerk op de kopie van het originele document. De gemeente verklaart daarmee dat de kopie er precies hetzelfde uitziet als het origineel.