Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 111 - 120 van 124 resultaten
- Bestemmingsplan aanpassen
Door een aanpassing in het omgevingsplan aan te vragen, kunnen de regels voor het gebruik van grond of gebouwen in een gebied veranderen.
- Bron: Nijkerk (Gemeente)
- 2024-06-11
- Huisnummer aanvragen
De gemeente is wettelijk verplicht om woningen, winkels en bedrijfs- en kantoorpanden te nummeren. Als eigenaar kunt u uw pand dus niet zelf een (huis)nummer geven. Toekennen of intrekken De gemeente kent nummeraanduidingen toe of trekt nummeraanduidingen in bij nieuwbouw, splitsing van een gebouw,...
- Bron: Haaksbergen (Gemeente)
- 2024-06-24
- Woning als tweede woning gebruiken
Zonder vergunning mag u een woning niet als tweede woning gebruiken. De gemeente wil voldoende woningen hebben voor haar inwoners. Heeft u een verg...
- Bron: Goeree-Overflakkee (Gemeente)
- 2024-09-03
- Wijzigen omgevingsplan
Wil je een (bouw)plan realiseren dat niet past binnen het omgevingsplan? Neem dan eerst contact met ons op. We onderzoeken in overleg met jou of het plan haalbaar is. En zo ja, of een wijziging van het omgevingsplan het juiste instrument is om je plan te realiseren. We kunnen je daarna specifieke informatie geven over de voorwaarden, onderzoekslasten en het verloop van de procedure. Deze kunnen per plan verschillen.
- Bron: Gemert-Bakel (Gemeente)
- 2024-03-27
- Afwijken van het omgevingsplan
Een gemeente maakt voor gebieden een omgevingsplan. Vroeger was dit het bestemmingsplan. In het omgevingsplan staat welk doel het gebied heeft. Bij...
- Bron: Goeree-Overflakkee (Gemeente)
- 2024-09-03
- Melding water
Schoon en gezond water is van levensbelang voor mensen, dieren en planten. En er moet genoeg water zijn, maar ook weer niet te veel. Soms gaat daarbij iets fout. Denk bijvoorbeeld aan overlopende straatkolken, een stinkend riool of kraanwater dat raar smaakt. Of aan een dode vogel, olie of blauwalg in het water. Denkt u dat er iets mis is met het water? Geef dit dan door aan de waterbeheerder. Deze kan dan op tijd actie ondernemen. Dit voorkomt of beperkt schade aan het milieu, aan onze gezondheid of aan huizen en straten. Gebruikt u hiervoor het meldpunt hieronder.
- Bron: Goes (Gemeente)
- 2024-02-12
- Omgevingsplan bekijken
Een gemeente maakt een omgevingsplan. Hierin staat bijvoorbeeld waar woningen, horeca of andere bedrijven mogen komen. Vroeger stond dat in het bestemmingsplan. Ook staan in het omgevingsplan regels over het gebruik van de openbare ruimte. Bekijk het omgevingsplan als u wilt gaan bouwen of slopen. Of als u ergens een bedrijf wilt beginnen. In het omgevingsplan ziet u of dit wel mag. In een omgevingsplan staat onder andere: de kenmerken van een wijk of gebied de plannen die er voor de wijk of het gebied zijn regels over de bebouwing, bijvoorbeeld: de soort bebouwing die toegestaan is de manier waarop gebouwd mag worden archeologische vindplaatsen in een wijk of gebied gemeentelijke monumenten regels over het gebruik van de openbare ruimte, bijvoorbeeld: regels over milieubelastende activiteiten regels over bomen kappen regels over parkeren
- Bron: De Ronde Venen (Gemeente)
- 2024-04-26
- Navragen beperking op pand of grond
Soms heeft een pand of een stuk grond een publiekrechtelijke beperking. De overheid legt deze beperking op. Voordat u een huis of een stuk grond koopt, is het handig om na te gaan of er een beperking geldt. Zo weet u wat u niet mag doen met het pand of stuk grond.
Voorbeelden van publiekrechtelijke beperkingen zijn:
- een woonverbod, omdat het pand onbewoonbaar verklaard is
- een verbod op verbouwen, omdat het pand een monument is
- een kapverbod, omdat het terrein een natuurmonument is
- een verplichting om het terrein te registreren als verontreinigde grond
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-27
- Afwijken van het omgevingsplan/ indienen conceptverzoek
Een gemeente maakt voor gebieden een omgevingsplan. Vroeger was dit het bestemmingsplan. In het omgevingsplan staat welk doel het gebied heeft. Bijvoorbeeld wonen, groen, werken of recreatie. In het omgevingsplan staan ook regels waar u zich aan moet houden bij bouwen, verbouwen en slopen.
Gaat u:
- bouwen, verbouwen of slopen?
- een deel van een gebouw aanpassen, zoals een schoorsteen, balkon of erker?
- een (deel van een) gebouw of perceel op een andere manier gebruiken?
Dan moeten uw plannen zijn toegestaan volgens het omgevingsplan van de gemeente. Is dit niet het geval en wilt u hiervan afwijken? Dan vraagt u een conceptverzoek aan voor het afwijken van een omgevingsplan.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-05-15
- Omgevingsvergunning water aanvragen
Als u grondwater of oppervlaktewater wilt gebruiken, dan moet u dit vooraf melden. Oppervlaktewater is onder andere slootwater, rivierwater, kanaalwater, zeewater en water uit een meer.
U moet een vergunning aanvragen als:
- u grondwater gebruikt in de buurt van een oppervlaktewater in beheer van Rijkswaterstaat
- u meer dan 150.000 m3 grondwater per jaar gebruikt voor industriële toepassingen
- u oppervlaktewater gebruikt in beheer van Rijkswaterstaat en waarbij:
- u meer dan 100 m3 water per uur gebruikt; of
- de instroomsnelheid meer is dan 0,30 meter per seconde
Wanneer u water gebruikt van sloten, rivieren, meren en plassen in beheer van het waterschap, dan bepaalt het waterschap of u een vergunning moet aanvragen. Dit geldt ook voor grondwater in het beheergebied van het waterschap. Meer informatie vindt u op de website van het waterschap.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24