Zoekresultaat 111 - 120 van 122 resultaten

 • Afvalkalender

  Wil je weten wanneer wij jouw afval ophalen? In de afvalkalender zie je de ophaaldagen. De kalender vind je in de AfvalWijzer. In de AfvalWijzer vind je ook informatie over soorten afval en het scheiden van afval. 

 • Evenementenvergunning aanvragen

  Organiseer je een evenement in de gemeente en voldoet deze niet aan de regels voor een klein evenement? Denk bijvoorbeeld aan een festival, braderie of een buurtfeest. Vraag dan een evenementenvergunning aan.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap

  Jullie willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Een spannende tijd! Bij ons regel je het eenvoudig in een paar stappen. Een huwelijk of partnerschapsregistratie kun je minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de gewenste datum reserveren. Wij controleren of jullie mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap mogen aangaan. 

 • Naamgebruik veranderen

  Jouw geboortenaam (geslachtsnaam) staat in de Basisregistratie Personen (BRP). Als je gaat trouwen of partneren dan mag je de achternaam van jouw partner gaan gebruiken. Dit is niet verplicht.

 • Kinderopvang

  Gaat jouw kind naar de opvang? Dan kun je misschien gebruik maken van kinderopvangtoeslag. Dat is een bijdrage in de kosten. 

 • Overlijden aangeven

  Is een naaste overleden, dan komt er veel op je af. Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger helpt je met de aangifte van overlijden en het regelen van de uitvaart. Het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Een verklaring over erfrecht en nalatenschap regel je bij de notaris.

 • Persoonsgegevens aanpassen

  Kloppen jouw gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) niet of zijn ze niet volledig? Wil je jouw persoonsgegevens aanpassen? Dan doe je bij ons een correctieverzoek. Let op, het aanpassen van persoonsgegevens kan alleen in de gemeente waar je bent ingeschreven. 

 • Lokaal beleid

  Wij maken lokale wetten en regels. Deze publiceren wij op Overheid.nl. Je kunt daar ook beleidsplannen van de gemeente vinden. Daarnaast vind je er nota's, overige besluiten en onze deelname aan verschillende gemeenschappelijke regelingen.

 • Paspoort of identiteitskaart

  Heb je een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig? Maak dan een afspraak. Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of voor een spoedaanvraag. 

 • Uittreksel Basisregistratie Personen

  Heb je een bewijs nodig dat je bent ingeschreven in onze gemeente? Vraag een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) aan.