Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 131 - 140 van 148 resultaten
- Huisnummer aanvragen
De gemeente is wettelijk verplicht om woningen, winkels en bedrijfs- en kantoorpanden te nummeren. Als eigenaar kunt u uw pand dus niet zelf een (huis)nummer geven. Toekennen of intrekken De gemeente kent nummeraanduidingen toe of trekt nummeraanduidingen in bij nieuwbouw, splitsing van een gebouw,...
- Bron: Haaksbergen (Gemeente)
- 2024-06-24
- Woning als tweede woning gebruiken
Zonder vergunning mag u een woning niet als tweede woning gebruiken. De gemeente wil voldoende woningen hebben voor haar inwoners. Heeft u een verg...
- Bron: Goeree-Overflakkee (Gemeente)
- 2024-09-03
- Waterschapsbelasting
U ontvangt de (waterschaps)belastingaanslag van de Belastingsamenwerking West-Brabant. U kunt daar terecht voor vragen over uw aanslag, het wijzigen van uw gegevens of het regelen van betalingen. Belastingsamenwerking West-Brabant via telefoonnummer 076 529 83 00.
- Bron: Waterschap Brabantse Delta (Waterschap)
- 2024-05-01
- Wijzigen omgevingsplan
Wil je een (bouw)plan realiseren dat niet past binnen het omgevingsplan? Neem dan eerst contact met ons op. We onderzoeken in overleg met jou of het plan haalbaar is. En zo ja, of een wijziging van het omgevingsplan het juiste instrument is om je plan te realiseren. We kunnen je daarna specifieke informatie geven over de voorwaarden, onderzoekslasten en het verloop van de procedure. Deze kunnen per plan verschillen.
- Bron: Gemert-Bakel (Gemeente)
- 2024-03-27
- Afwijken van het omgevingsplan
Een gemeente maakt voor gebieden een omgevingsplan. Vroeger was dit het bestemmingsplan. In het omgevingsplan staat welk doel het gebied heeft. Bij...
- Bron: Goeree-Overflakkee (Gemeente)
- 2024-09-03
- Inpassingsplan windenergie, verzoek
U wilt of uw bedrijf wil een installatie voor windenergie aanleggen met een capaciteit van tussen de 5 en 100 megawatt. Of u wilt een bestaande ins...
- Bron: Fryslân (Provincie)
- 2024-09-03
- Omgevingsvergunning water aanvragen
Als u grondwater of oppervlaktewater wilt gebruiken, dan moet u dit vooraf melden. Oppervlaktewater is onder andere slootwater, rivierwater, kanaalwater, zeewater en water uit een meer.
U moet een vergunning aanvragen als:
- u grondwater gebruikt in de buurt van een oppervlaktewater in beheer van Rijkswaterstaat
- u meer dan 150.000 m3 grondwater per jaar gebruikt voor industriële toepassingen
- u oppervlaktewater gebruikt in beheer van Rijkswaterstaat en waarbij:
- u meer dan 100 m3 water per uur gebruikt; of
- de instroomsnelheid meer is dan 0,30 meter per seconde
Wanneer u water gebruikt van sloten, rivieren, meren en plassen in beheer van het waterschap, dan bepaalt het waterschap of u een vergunning moet aanvragen. Dit geldt ook voor grondwater in het beheergebied van het waterschap. Meer informatie vindt u op de website van het waterschap.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24
- Projectbesluit windenergie
U wilt of uw bedrijf wil een installatie voor windenergie aanleggen met een capaciteit van tussen de 5 en 100 megawatt. Of u wilt een bestaande installatie uitbreiden. Dan moet de provincie beoordelen of hiervoor een projectbesluit nodig is. Daarvoor dient u bij de provincie een verzoek in om een projectbesluit vast te stellen.
De rijksoverheid heeft als doel om versneld windmolenparken te bouwen. De provincie kan hierbij een coördinatiefunctie vervullen. Provincies en gemeenten kunnen samen besluiten over wie verantwoordelijk is voor welk project bij het ontwikkelen van een windmolenpark.
Wilt u een installatie voor windenergie aanleggen met een capaciteit kleiner dan 5 megawatt? Hiervoor stelt de gemeente het omgevingsplan vast.
Wilt u een installatie voor windenergie aanleggen met een capaciteit groter dan 100 megawatt? Hiervoor stellen de minister van Economische Zaken en Klimaat en de minister van Infrastructuur & Waterstaat een projectbesluit vast.
Wilt u een installatie voor windenergie op zee aanleggen of uitbreiden? Dan moet u hiervoor bij de minister van Economische Zaken en Klimaat een verzoek indienen.
- Bron: Zeeland (Provincie)
- 2024-08-27
- Grond verplaatsen of afvoeren melden (grondverzet)
Grondverzet (het verplaatsen van grond)
Particulieren
Heeft u als particulier een kleine hoeveelheid grond over, dan kunt u dit onder andere brengen naar firma Veldhuis aan de Brinkenweg 36 in Klarenbeek, of naar een ander BRL 9335 gecertificeerd bedrijf. Deze grond mag niet verontreinigd zijn. U kunt bij de gemeente navragen of er iets bekend is over bodemverontreiniging op uw adres. Particulieren hoeven dit grondverzet niet te melden.
Bedrijven
Grondverzet door bedrijven (aannemers, hoveniersbedrijven) moet vooraf gemeld worden op het Omgevingsloket. De gemeente Voorst kan u meer informatie geven over de bodemkwaliteit van de herkomstlocatie en de toepassingseisen op de toepassingslocatie. De Nota Bodembeheer en de bodemkwaliteitskaart Voorst zijn hier te vinden. De digitale kaarten staan ook hier (tijdelijk).
De Omgevingsdienst Veluwe doet voor de gemeente Voorst het toezicht en handhaving op toepassing en transport van grond.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24
- Melden kleine onttrekking grondwater
Bij kleinschalig grondwatergebruik gaat het om het oppompen van grondwater met een pompcapaciteit van minder dan 10 m3 per uur ofwel 10.000 liter water per uur. Met dat water sproei je bijvoorbeeld je tuin of spuit je stof en vuil af. Ook laten mensen hun vee drinken en worden producten gewassen en bevochtigd. Particulieren, bedrijven, gemeenten en agrariërs maken er gebruik van. Om meer inzicht te krijgen in de totale hoeveelheid water die uit de grond wordt gehaald, willen wij de impact van kleinschalig grondwatergebruik in kaart brengen. Daarom vragen we jou om kleine grondwaterputten te melden via onderstaand formulier.
- Bron: Waterschap Aa en Maas (Waterschap)
- 2024-01-03