Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 131 - 140 van 148 resultaten
- Bewijs van in leven zijn
Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Staat u in Gorinchem ingeschreven? Vraag dit bewijs dan persoonlijk aan de balie bij ons aan.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2024-01-01
- Alcoholvergunning
Een ondernemer die alcohol wil verkopen of schenken, heeft een Alcoholvergunning (vroeger heette dit de Drank- en horecavergunning) nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. Let op dat u altijd een aanvraagformulier én de bijbehorende bijlage invult en opstuurt. U krijgt de vergunning als u aan een aantal eisen voldoet.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2024-01-09
- Bijdrage voor sportinitiatief
Iedereen in Gorinchem, inwoners, (speeltuin)verenigingen, ondernemers enz., kan een aanvraag doen voor een bijdrage in het kader van het Gorcums Sportinitiatief. Per jaar is het totale budget voor alle sportinitiatieven samen €15.000. U kunt maximaal €3.000 voor uw initiatief krijgen.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2024-10-24
- Reizen met kinderen
Reist u alleen met uw kinderen naar het buitenland? U hebt een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt.
Meer informatie bij de Rijksoverheid.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2020-08-28
- Parkeervergunning bewoners aanvragen
Woont u in de binnenstad, de Dr. Schöyerstraat of de Nieuwe Wolpherensedijk, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Dit doet u het online parkeerloket.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2023-10-11
- WOZ
Hebt u een eigen woning? Of hebt of gebruikt u een bedrijfsgebouw zoals een winkel of kantoor of een stuk grond? Dan ontvangt u daarvoor elk jaar een WOZ-beschikking met daarop de waarde van uw woning, (bedrijfs)pand of (bouw)grond.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2023-04-17
- Uittreksel basisregistratie personen (BRP)
Soms hebt u een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u in Gorinchem woont. Op het standaard uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2024-10-23
- Overlast van een bedrijf melden
Heeft u last van geluid, stank of licht of bodemverontreiniging van een bedrijf? Meld dit dan aan de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2020-08-28
- Problemen met verhuurder melden
Sinds 1 juli 2023 is er de Wet Goed Verhuurderschap. In deze wet staan duidelijke regels waar een verhuurder zich aan moet houden. Houdt een verhuurder zich niet aan deze regels dan kan een huurder dit bij de gemeente melden.
Huurt u een woning en hebt u een klacht hierover? Bijvoorbeeld over de huurprijs, de huurovereenkomst, oneerlijke servicekosten, een te hoge borg, discriminatie of bedreigingen door de verhuurder? Dan kunt u dit melden bij de gemeente.
Let op: huurt u een woning via woningcorporatie Poort6, dan kunt u uw klacht melden via de website van Poort6
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2024-11-12
- Crisis of nood
Bij een crisis- of noodsituatie kunt u politie, brandweer of ambulance bereiken via het Alarmnummer 112.
- Geen spoed, wel politie? Bel dan 0900 - 8844
- Geen spoed, wel brandweer? Bel dan 0900 - 0904
Gezondheid
Heeft u een (dringende) vraag heeft op het gebied van (gezondheids-)zorg , bel dan uw huisarts of buiten kantoortijden de huisartsenpost Gorinchem: (0183) 64 64 10.
Psychische nood
Crisislijn met 24 uurs bereikbaarheidsdienst: 0900-8440
Crisisdienst Zuid Holland Zuid
Ernstig en acuut hulp nodig? Veilig Thuis en anderen hebben een gezamenlijke crisisdienst bij (o.a.) relationeel gebied, huiselijk geweld, verwaarlozing, kindermishandeling en eenzaamheid.
Deze dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar onder telefoonnummer 0800-1471
Meldpunt Zorg en Overlast
Maakt u zich ernstig zorgen maakt om iemand in uw directe omgeving die mogelijk een gevaar is voor zichzelf of zijn omgeving? Dan kunt u dit melden bij het Meldpunt Zorg en Overlast van de GGD Zuid-Holland Zuid. Het Meldpunt is van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 078 7703481 of per mail via meldpuntzorgenoverlast@ggdzhz.nl
Huiselijk geweld en kindermishandeling (Veilig Thuis)
Vermoed u in de omgeving huiselijk geweld of kindermishandeling? Of heeft u hier zelf mee te maken? Organisatie Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid biedt hulp. U kunt anoniem contact met de organisatie leggen. Als u belt krijgt u een medewerker aan de lijn die luistert naar uw verhaal, vragen stelt en vragen beantwoordt. De medewerker kijkt samen met u of er iets is wat u zelf kunt doen. En kan tips en adviezen geven.
Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid is te bereiken via:
- telefoonnummer 0800 2000 (24/7 gratis)
- email info@veiligthuiszhz.nl
- de website van Veilig Thuis. Daarmee kunt u ook gratis en anoniem chatten tussen 9.00 – 17.00 uur.
Huisverbod
De burgemeester kan bewoners een tijdelijk huisverbod opleggen als er huiselijk geweld is of dreigt. Iemand die huiselijk geweld pleegt, mag dan 10 dagen zijn of haar woning niet in. Ook mag hij of zij dan geen contact opnemen met de partner of de kinderen. Een ‘afkoelperiode’ dus. In deze afkoelperiode krijgen de slachtoffers van het huiselijk geweld hulp aangeboden. Ook diegene die uit huis is geplaatst, krijgt hulp aangeboden. Is de dreiging van huiselijk geweld niet binnen deze 10 dagen afgenomen, dan kan de burgemeester het huisverbod met maximaal 18 dagen verlengen.
Meldcode professionals
Iedereen die werkt met kinderen of volwassenen, moet werken met een meldcode. Hierin staat wat een professional het beste kan doen als hij of zij mishandeling vermoedt. De Rijksoverheid geeft meer informatie over de meldcode.
Ondersteuning voor dak- en thuislozen
Bent of kent u iemand die dak- of thuisloos is of dreigt te worden? Dan kunt u in Gorinchem snel geholpen worden.
- Bron: Gorinchem (Gemeente)
- 2024-01-16