Zoekresultaat 141 - 146 van 146 resultaten
- Afval storten
U mag alleen vuil of afval storten op de daarvoor aangewezen plaatsen. Bijvoorbeeld een aanbiedstation. U kunt het afval ook aanbieden aan een erkend afvalinzamelaar.
Het is verboden om vuil of afval te storten op andere plaatsen. Dit geldt ook voor groenafval. U kunt een tijdelijke ontheffing op dit verbod aanvragen. Met de ontheffing mag u het afval voor een periode op uw eigen (bedrijfs)terrein opslaan.
Ontvangt u gevaarlijke afvalstoffen en bedrijfsafvalstoffen van andere bedrijven voor verdere verwerking? Of wilt u deze afgeven? Meld dit dan bij Rijkswaterstaat via het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-24
- Bezwaar omgevingsvergunning
Als de gemeente een besluit neemt, dan kan tegen dat besluit bezwaar worden aangetekend. Dit doet u door een zogenaamd bezwaarschrift in te dienen. In sommige gevallen moet de gemeente eerst een ontwerpbesluit ter inzage leggen, voordat zij een definitief besluit mag nemen. Als dat het geval is, kunt u een zienswijze indienen tegen dat ontwerpbesluit.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-10-17
- Tijdelijk bouwwerk plaatsen en gebruiken
Een tijdelijk bouwwerk is een bouwwerk dat maximaal 15 jaar op 1 plek staat. Voorbeelden van tijdelijke bouwwerken zijn: een noodlokaal bij een school, een bouwkeet, een noodwinkel, een strandpaviljoen en een noodwoning.
Een bouwwerk moet passen in de omgeving en het moet voldoen aan technische eisen. Dit geldt ook voor een tijdelijk bouwwerk. De regels zijn wel minder streng voor een nieuw tijdelijk bouwwerk dan voor een nieuw blijvend bouwwerk.
Tijdelijk bouwwerk plaatsen
Meestal moet u alleen een melding doen als u een tijdelijk bouwwerk gaat plaatsen. Soms moet u een vergunning aanvragen. U moet bijvoorbeeld een vergunning aanvragen in de volgende gevallen:
- Het bouwwerk is hoger is dan 5 meter.
- Het bouwwerk past volgens het omgevingsplan niet op de plek.
Tijdelijk bouwwerk gaan gebruiken
In sommige gevallen moet u ook een melding doen voordat u een tijdelijk bouwwerk gaat gebruiken. Dit geldt in de volgende gevallen:
- Er gaan mensen wonen in het bouwwerk vanwege kamerverhuur of zorg.
- Bij normaal gebruik zijn er meer dan een bepaald aantal mensen in het bouwwerk.
Controle technische eisen
Gaat u een nieuw tijdelijk bouwwerk bouwen? Dan moet u misschien een kwaliteitsborger inhuren. Een kwaliteitsborger controleert of het bouwwerk technisch goed genoeg is. Een kwaliteitsborger is verplicht bij bijvoorbeeld een tijdelijke:
- woning
- veestal
- fabriekshal
- brug voor voetgangers of fietsers
- zendmast
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-25
- Alcohol verkopen in supermarkten
Supermarkten mogen bier, wijn en andere zwak-alcoholische dranken verkopen. De dranken mogen niet meer dan 15% alcohol hebben. Ook andere winkels die levensmiddelen verkopen, mogen zwak-alcoholische dranken verkopen. U heeft hier geen vergunning voor nodig.
U mag geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar verkopen. Jongeren onder de 18 jaar zijn zelf ook strafbaar als ze alcohol kopen of bij zich hebben.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-17
- Verkoopdemonstratie houden in horecagelegenheid
Voor meer informatie kunt u de Algemene Plaatselijke Verordening raadplegen.
U mag niet zomaar producten verkopen of promoten in uw horecabedrijf. Hiervoor heeft u als eigenaar een vergunning nodig.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-17
- Woning- of kamerbemiddelingsbureau beginnen
U kunt een bemiddelingsbureau beginnen voor de verhuur van woningen of kamers. Hiervoor moet u een woning- en kamerbemiddelingsvergunning hebben. Deze vraagt u aan bij de gemeente.
Misschien moet u ook andere vergunningen aanvragen, zoals een exploitatievergunning.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-07-04