Zoekresultaat 141 - 150 van 230 resultaten

 • Ongewenst verhuurgedrag melden

  Huurt u een woning in de gemeente Groningen? Of bent u op zoek naar een huurwoning? En hebt u een klacht over een verhuurder of bemiddelaar? Dan kunt u bij het meldpunt van de gemeente melding maken van ongewenst verhuurgedrag.

 • Minder belasting betalen? Vraag kwijtschelding aan

  Hebt u een laag inkomen? En weinig vermogen? Vraag dan kwijtschelding aan. Dan hoeft u weinig of geen gemeentelijke belasting te betalen. De gemeente Groningen heeft de regels voor kwijtschelding versoepeld. Kwijtschelding vraagt u aan bij het Noordelijk Belastingkantoor.

 • Kloppend Hart Paddepoel

  De gezamenlijke wens om het winkelcentrum Paddepoel te verbeteren bestaat al lange tijd. Vastgoedontwikkelaar MWPO heeft hiervoor ideeën. De ondernemers in het winkelcentrum en de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVvE) kunnen zich hierin vinden. MWPO kijkt nu samen met de gemeente naar de (financiële) haalbaarheid.

 • Briefadres aanvragen

  Als u geen woonadres in Nederland hebt, kunt u zich inschrijven met een briefadres op het adres van iemand die u kent. Zo kunt u belangrijke post van de overheid en andere instanties toch ontvangen. U moet dit aanvragen bij de gemeente.

 • Groningen: partner in European projects

  Groningen is an important partner in several European projects.

 • Nieuwe woonvorm aan Hoofdweg

  De gemeente, 6 zorginstellingen en woningcorporatie Lefier starten in Groningen een nieuwe tijdelijke woonvorm tot maximaal 10 jaar aan de Hoofdweg 143a in Harkstede. Bedoeld voor mensen voor wie nu nog geen goede woonplek is. De nieuwe woonvorm bestaat uit 10 eenpersoons woonunits, waarvan 1 voor de beheerder is. In de periode januari 2021 tot en met oktober 2022 zijn informatiebijeenkomsten geweest voor omwonenden. De reacties zijn verwerkt in een inrichtingsplan en een Sociaal beheer- en omgevingsplan. Het college van B&W heeft de vergunning verleend op 16 augustus 2023.

 • Bewijs van Nederlanderschap aanvragen

  Voor sommige beroepen hebt u een bewijs van Nederlanderschap nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u de Nederlandse nationaliteit hebt.

 • Geveltuin aanleggen

  Wilt u bijdragen aan een groene straat? Leg dan een geveltuin aan. Bijvoorbeeld samen met uw buren.

 • Vergunning grafbedekking aanvragen

  Wilt u grafbedekking, zoals een gedenksteen plaatsen bij een graf? Dan hebt u een vergunning nodig.

 • Vakantie050

  In de schoolvakanties kunnen kinderen en jongeren in de hele gemeente Groningen meedoen aan verschillende activiteiten. Vakantie050 biedt honderden creatieve, educatieve en sportieve dingen om te doen.