Zoekresultaat

11 - 20 van de 177 Resultaten
Toon producten van Epe
 • Alarmsysteem installeren

  Als u een alarmsysteem wilt installeren, hebt u meestal een omgevingsvergunning nodig van de gemeente.

 • Transport gevaarlijke stoffen

  Binnen gemeente Epe is nog geen route gevaarlijke stoffen aangewezen. Het is daarom niet nodig om een ontheffing aan te vragen. Uiteraard adviseren wij bij het vervoer van gevaarlijke stoffen zoveel mogelijk dichtbevolkte gebieden te vermijden.

 • Geslachtswijziging

  Als u van geslacht bent veranderd (transgender), kunt u dit laten aanpassen in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt uw geslacht van ‘man’ in ‘vrouw’ laten veranderen, of andersom. Aangifte van geslachtswijziging is gratis. Houd wel rekening met de kosten voor het vernieuwen van uw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs. Na de aangifte geslachtswijziging zijn deze namelijk niet meer geldig. 

 • Bouwvlak in bestemmingsplan

  Wanneer u wilt bouwen in een gebied waar dit volgens het bestemmingsplan niet mag, vraagt u aan de gemeente om een bouwvlak aan het bestemmingsplan toe te voegen. In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een bouwvlak in het bestemmingsplan betekent dat er gebouwd mag worden.

 • Bedrijfsactiviteiten wijzigen

  Als u in uw bedrijf veranderingen invoert, bijvoorbeeld door het aanpassen van processen of activiteiten of door uitbreiding, dan moet u dat aan de gemeente doorgeven.

 • Uitrit of inrit aanleggen

  Een in- of een uitrit is een aansluiting vanuit een perceel op de openbare weg. Als u een in- of uitrit wilt aanleggen, moet u dit van te voren melden bij de gemeente. Doe dit in ieder geval 4 weken voordat u wilt beginnen met aanleggen. In- of uitrit aanleggen (met DigiD) In- of uitrit aanleggen (met eHerkenning)

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Meestal mogen alleen horecazaken met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Wilt u bij een evenement alcohol verkopen? Dan moet u een ontheffing aanvragen. Vraag ontheffing aan

 • Graf op gemeentelijke begraafplaats aanvragen

  Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u voor een gemeentelijke begraafplaats kiest, vraagt u bij de gemeente een graf aan. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen.

 • Jeugdhulp

  De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Wat gemeenten precies moeten doen staat in de Jeugdwet. In de gemeente Epe verzorgt het Centrum Jeugd en Gezin de toegang tot jeugdhulp. Naar Centrum Jeugd en Gezin

 • Olietanks in particuliere grond verwijderen

  Als in uw tuin een olie- of brandstoftank begraven ligt die u niet meer gebruikt, dan moet u deze tank laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Is dat door de ligging van de tank niet mogelijk, dan kunt u volstaan met het reinigen en afvullen van de tank. Er is altijd een bodemonderzoek nodig.

Verfijn zoekopdracht

Bevoegd gezag

Digitaal aanvragen

Acties