Zoekresultaat 11 - 18 van 18 resultaten

 • Belastingen betalingsregeling of kwijtschelding

  Vanaf 1 januari 2013 verzorgt Sabewa Zeeland de heffing van de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelasting voor de inwoners van de gemeenten Goes, Kapelle, Tholen, Reimerswaal, Borsele, Hulst, Terneuzen en Sluis. Ook bepalen zij de hoogte van de WOZ-waarde voor alle onroerende zaken in de acht genoemde gemeenten. Sabewa Zeeland staat voor Samenwerking Belastingen en Waardebepaling.

 • Milieu, omgevingsvergunning of melding

  Als ondernemer moet u zich houden aan milieuregels. Voor bepaalde activiteiten die het milieu belasten moet u een omgevingsvergunning aanvragen of een melding doen. Start u een nieuw bedrijf of wijzigt u een bestaand bedrijf of breidt u deze uit? Dan kunt u via Omgevingsloket online een vergunningcheck doen. U ziet dan of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

 • Opgraven en herbegraven of cremeren

  Voor het opgraven van een stoffelijk overschot heeft u een vergunning nodig. Bovendien moeten alle rechthebbenden op het graf toestemming geven. U mag een stoffelijk overschot laten opgraven als u de overledene in een ander graf wilt begraven. Ook mag u het stoffelijk overschot alsnog cremeren. Wilt u het stoffelijk overschot cremeren binnen 1 jaar nadat het begraven is? Dan heeft u toestemming nodig van de officier van justitie.

 • Landelijke en regionale duurzaamheidsubsidies

  Op deze pagina leest u meer over de landelijke en regionale subsidies voor duurzaam bouwen en wonen.

 • Reclame plaatsen

  U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw. Om de beeldkwaliteit van de gemeente te behouden zijn er regels voor reclame-uitingen. Reclame mag het verkeer niet in gevaar brengen en mensen mogen er geen last van hebben. Wilt u een reclamebord plaatsen dan is in veel gevallen een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Het gaat om reclame die u op of aan een gebouw plaatst. Denk hierbij aan reclameborden, lichtbakken, banieren, uithangborden, spandoeken, stickers en teksten of afbeeldingen op muren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende reclame-uitingen.

 • Bestemmingsplan bekijken tot 01-01-2024

  Wilt u weten of u op een bepaalde plek in de gemeente Goes mag bouwen? Een winkel mag openen? Een bedrijf mag vestigen? Hoe u een perceel mag gebruiken? Welke waarden een gebied heeft? Dit staat in een bestemmingsplan.

 • Welstand

  Een bouwplan moet voldoen aan redelijke eisen van welstand.

 • Koninklijke onderscheiding, lintje

  Overal in Goes zetten inwoners zich in voor anderen of voor een goed doel. Meestal doen ze dat op de achtergrond. En vinden ze dit zelf maar heel gewoon. Maar deze mensen mogen best eens in het zonnetje staan! Kent u zo'n inwoner die dat verdient? Denk dan eens aan een Koninklijke Onderscheiding (een lintje). Voor veel mensen is dat een heel waardevol compliment. Iedereen mag zo’n lintje voor iemand aanvragen.