Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 11 - 14 van 14 resultaten
- Bijstand voor zelfstandigen
Ontvangt u een bijstandsuitkering of werkloosheidsuitkering en wilt u een eigen bedrijf beginnen? Of bent u zelfstandige en verkeert u (tijdelijk) in financiële problemen? Mogelijk komt u in aanmerking voor bijstand voor zelfstandigen. Dit is geregeld in het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De gemeente kan bijvoorbeeld helpen via een renteloze lening of een aanvulling op het inkomen tot bijstandsniveau. Regelen Neem contact met ons op via 14 0117. Meer weten? Bekijk de website van de Rijksoverheid.nl.
- Bron: Sluis (Gemeente)
- 2022-10-11
- Reclamemateriaal verspreiden
Het is niet toegestaan om op of aan de (openbare) weg reclame, zoals folders, proefmonsters, voorwerpen of andere materialen, onder het publiek te verspreiden. Ook reclame achter ruitenwissers van auto’s plaatsen, is verboden. U mag wel reclame huis-aan-huis verspreiden. De reclame moet dan voldoen aan de eisen van de Nederlandse Reclame Code. Nog vragen? Neem dan contact met ons op via 14 0117.
- Bron: Sluis (Gemeente)
- 2022-10-11
- Buurtbemiddeling
Heeft u problemen met de buren of heeft u overlast van uw buren? Dan kunt u om buurtbemiddeling vragen. Buurtbemiddeling helpt onder meer bij: Geluidsoverlast Overlast door rommel en vuilnis Conflicten over schutting of heg Vernielingen Storende leefgewoontes Pesterijen Ongewenst cameragebruik van buren. Kijk voor wat er wel en niet is toegestaan op de website van Autoriteit Persoonsgegevens. Regelen Bel (06) 20 26 06 65 of e-mail naar buurtbemiddeling@gemeentesluis.nl. Lees in de folder (PDF) hoe het werkt. Handige informatie Tips buurtbemiddeling Sluis (PDF) Klachtenregeling buurtbemiddeling Sluis (PDF) Algemene Gegevensverwerking buurtbemiddeling Sluis (PDF)
- Bron: Sluis (Gemeente)
- 2023-05-12
- Bodemgesteldheid/ bodemonderzoek
Wilt u weten wat de kwaliteit van de bodem is, omdat u bijvoorbeeld van plan bent een woning te kopen, deze te laten taxeren of voor het vooronderzoek t.b.v. een bodemonderzoek. Dan kunt u bij de gemeente historische bodeminformatie opvragen. Historische bodeminformatie geeft geen uitsluitsel over de kwaliteit van de bodem, maar bevat wel aanwijzingen over mogelijke verontreinigingen uit het verleden. Historische toets bodemkwaliteitskaart Voor het toepassen van grond en baggerspecie gelden de nodige regels. Deze staan in het Besluit bodemkwaliteit. Bij particulieren gaat het bijvoorbeeld om de aanleg van een oprit of bij het ophogen van een tuin. Voor overheden of bedrijven gaat het bijvoorbeeld om ophogingen van terreinen, wegen of dijken. U moet dan voldoen aan de regels van het besluit. De gemeente heeft beleid opgesteld en uitgewerkt in de Nota bodembeheer (PDF) en de Bodemkwaliteitskaart (PDF). Hierin beschrijft de gemeente hoe om te gaan met grondverzet. Door gebruik te maken van de bodemkwaliteitskaart is in veel gevallen een bodemonderzoek niet meer nodig. De gemeente kan voor u toetsen of u gebruik kunt maken van de bodemkwaliteitskaart. Kunt u geen gebruik maken van de bodemkwaliteitskaart dan is een partijkeuring (bodemonderzoek) nodig. Regelen Neem contact met ons op via 14 0117. Kosten € 68,10. Nog vragen? Neem contact met ons op via 14 0117.
- Bron: Sluis (Gemeente)
- 2024-01-02