Zoekresultaat 11 - 20 van 23 resultaten

  • Bijdrage huur gemeentelijk vastgoed

    Maatschappelijke organisaties kunnen soms een bijdrage krijgen voor de huur of retributie (heffing opstal) die ze aan de gemeente betalen. Een van de voorwaarden is dat de organisatie maatschappelijke activiteiten aanbiedt zoals sport, cultuur of welzijn.

  • Monumentale bomen

    In Haarlemmermeer staan bijzondere bomen die bewaard moeten blijven en extra bescherming verdienen. Zulke bomen worden monumentale en waardevolle bomen genoemd, omdat ze veel toevoegen aan de omgeving vanwege hun uiterlijk of geschiedenis.

  • Bestanden uploaden

    Heeft u iets aangevraagd bij de gemeente en wilt u nog bestanden opsturen? Via deze pagina verstuurt u makkelijk meerdere bestanden tegelijk. Ze worden direct toegevoegd aan uw dossier.

  • Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

    Wilt u als zelfstandig ondernemer de mogelijkheden bespreken voor bijstand? Vraag dan hulp aan de gemeente. Nadat u uw aanvraag heeft gedaan, neemt een medewerker van de gemeente contact met u op.

  • Parkeerontheffing

    Soms kunt u een parkeerontheffing krijgen als u woont of werkt in een gebied met een blauwe zone. U mag dan in een blauwe zone parkeren zonder de parkeerschijf te gebruiken. U kunt ook een parkeerontheffing aanvragen namens een autodeelbedrijf.

  • Woo-verzoek

    Door de Wet open overheid (Woo) kunt u informatie aanvragen bij de gemeente. Daarvoor doet u een Woo-verzoek. Meestal is deze informatie openbaar, maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld als het om persoonlijke of vertrouwelijke gegevens gaat van personen of organisaties. Of als het om financiƫle gegevens gaat.

  • Klein kansspel organiseren

    Organiseert u een bingo, rad van fortuin, vogelpiekspel of ander klein kansspel? En doet u dit in besloten kring? Dan hoeft u geen melding te doen. Is uw spel openbaar? Meld het dan bij de gemeente.

  • Afspraak maken

    Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Wilt u langskomen? Maak dan online een afspraak. U kunt zonder afspraak uw nieuwe paspoort, identiteitskaart of rijbewijs ophalen.

  • Evenement melden

    Wilt u een klein evenement organiseren? Dan meldt u dit minimaal 14 dagen van te voren bij de gemeente.

  • Vergunningsvrij bouwen

    Wilt u (ver)bouwen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Controleer dit met de vergunningcheck. Met dit hulpmiddel van het Omgevingsloket ziet u snel of een aanvraag voor een omgevingsvergunning zin heeft.