Zoekresultaat 11 - 20 van 22 resultaten

 • Collecteren

  Als je een collecte of een inzamelactie wilt houden heb je een vergunning nodig. Deze collectevergunning vraag je bij ons aan met eHerkenning of DigiD.

 • Seksbedrijf exploitatievergunning

  Een seksbedrijf is bijvoorbeeld een: bordeel escortbedrijf parenclub erotische massagesalon Wil je een seksbedrijf starten of overnemen? Dan heb je een exploitatievergunning seksbedrijven nodig. Als er in het seksbedrijf alcohol wordt geschonken, heb je ook een horecavergunning nodig. Stop je met je bedrijf, of neemt iemand jouw bedrijf over? Dan moet je een melding doen bij de gemeente. Degene die jouw bedrijf overneemt, moet een nieuwe vergunning aanvragen.

 • Aangifte doen van overlijden

  Is een dierbare van je overleden? Of iemand anders, wiens overlijden je wilt aangeven? Meestal doet de uitvaartondernemer dan aangifte van overlijden. Je kunt ook zelf aangifte doen. Dit moet bij de gemeente waar je dierbare overleden is. Neem de verklaring van overlijden mee bij de aangifte. Deze krijg je van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

 • Brandveilig gebruik gebouwen

  Als eigenaar, beheerder of gebruiker van een gebouw moet je een aantal maatregelen nemen om dat gebouw brandveilig te gebruiken. Via het Omgevingsloket kun je hier een melding voor doen.

 • Bezwaarschrift indienen

  Het kan gaan om een besluit dat je hebt ontvangen. Maar bijvoorbeeld ook om een besluit dat je buurman heeft ontvangen. Dat besluit moet dan wel nadelige gevolgen hebben voor jou. Het moet ook gaan om een besluit zoals de Algemene wet bestuursrecht het bedoelt. Bij het bekendmaken van een besluit staat vermeld of je bezwaar kunt maken en bij wie. De gemeente maakt het besluit bekend in een brief aan de betrokkene(n) en/of door een publicatie in de huis-aan-huiskrant (De Hattemer) en op officielebekendmakingen.nl. Je moet een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Maak je later dan zes weken bezwaar, dan verklaren we je bezwaarschrift 'niet-ontvankelijk'. We kunnen jouw bezwaarschrift dan niet meer inhoudelijk behandelen. Tenzij je een goede (verschoonbare) reden hebt voor het overschrijden van de bezwaartermijn. De verzenddatum van het besluit staat in het besluit en in de publicatie.

 • Sloopmelding

  Daarnaast willen wij ongewenste sloop voorkomen. Het ligt eraan wat je wilt slopen of je een melding kunt doen of een vergunning nodig hebt. Via het Omgevingsloket kun je een vergunningscheck doen. Dan weet je wat voor jouw situatie van toepassing is.

 • Omgevingsvergunning aanvragen

  Controleer of je een vergunning nodig hebt Je hebt niet overal een vergunning voor nodig. Controleer in het Omgevingsloket of je een vergunning nodig hebt voor de activiteit. Is dit niet het geval, dan hoef je geen contact met ons op te nemen en kun je aan de slag. Ik wil checken of ik een vergunning nodig heb Als uit de vergunningcheck blijkt dat je een vergunning nodig hebt, dan heb je de volgende mogelijkheden. Je kunt een conceptverzoek indienen voor het plan Je hebt een plan uitgewerkt. Dan is het voordat je de vergunningaanvraag doet handig om te weten of het plan haalbaar is. Of het plan binnen het omgevingsplan van de gemeente past. Of het bijvoorbeeld voldoet aan de regels die gelden voor welstand, de natuur of het milieu. En of andere overheden eraan mee kunnen werken.  Dien daarom een conceptverzoek in. Wij geven je dan een voorlopig oordeel over de wenselijkheid van het plan. En laten we weten of je nog extra onderzoek moet doen. Zo krijg je de nodige zekerheid over de haalbaarheid van het plan, al voordat je het plan volledig uitgewerkt hebt. Een conceptverzoek indienen: Klik hieronder op ‘Ik wil een conceptverzoek indienen’ Log hier in met DigiD Start de aanvraag Lever zoveel mogelijk informatie aan Kies er bij stap 7 voor om de aanvraag in te dienen als conceptverzoek Als je het conceptverzoek hebt ingediend, nemen wij contact met je op over het plan. Aan het indienen van een conceptverzoek zijn kosten verbonden. Dit noemen we leges. Vraag je na een conceptaanvraag definitief een vergunning aan? Dan betaal je daarvoor minder voor de vergunningaanvraag.  Let op: je kunt je plan pas uitvoeren als je de definitieve vergunning hebt.  Ik wil een conceptverzoek indienen Je kunt direct een vergunning aanvragen Weet je zeker dat het plan zo goed uitgewerkt is, dat je direct een vergunning aan kunt vragen? Start dan de aanvraag in het Omgevingsloket. Twijfel je toch ergens over? Dien dan eerst een conceptverzoek in. Zo kun je - als het plan haalbaar lijkt - uiteindelijk snel en nog beter voorbereid de aanvraag doen. Ik wil direct een vergunning aanvragen Ik heb een idee dat ik wil verkennen Heb je een idee dat nog niet vastomlijnd is? Een idee waarvan je denkt dat het de moeite van het verkennen waard is? Of heb je een plan dat je eerst aan ons voor wil leggen? Vul dan onderstaand formulier in. Je hebt DigiD, DigiD namens een bedrijf of eHerkenning nodig. Aanvraag verkennen initiatief Ik wil graag hulp bij mijn volgende stap Heb je een idee waarvan je niet weet of het al concreet genoeg is om als conceptverzoek in te dienen? Is het nog een vaag idee, twijfel je of het plan of idee binnen het omgevingsplan past of wil je weten of je alle benodigde onderzoeken wel gedaan hebt? Neem dan contact met ons op. Dan helpen wij je bij jouw keuze en bespreken we samen wat voor jou de beste vervolgstap is.  Je kunt online een afspraak maken

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij worden loten verkocht en maken de deelnemers kans op prijzen. Het is verboden om een loterij te organiseren zonder vergunning. Je vraagt deze vergunning bij ons aan met DigiD of eHerkenning.

 • Sloopvergunning

  Je mag niet zomaar slopen of asbest verwijderen. Je moet hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen of een melding doen. Dit is verplicht om de openbare orde te beschermen en de veiligheid van mensen. Daarnaast willen wij ongewenste sloop voorkomen. Het ligt eraan wat je wilt slopen of je een melding kunt doen of een vergunning nodig hebt. Via het Omgevingsloket kun je een vergunningcheck doen om te kijken wat voor jouw situatie van toepassing is. Op deze website lees je ook welke gegevens en documenten je bij een aanvraag moet indienen.

 • Reclame plaatsen

  Je kunt niet zomaar reclame plaatsen De aan te brengen reclame moet voldoen aan de nota reclamebeleid en de APV artikel 4:15. Zo wordt het stadsgezicht van Hattem beschermd. Met een vergunning wordt voorkomen dat mensen last hebben van reclame. Bijvoorbeeld omdat de verkeersveiligheid in gevaar komt door het plaatsen van een reclamebord. Daarnaast zorgen we er zo voor dat de reclame past bij de architectuur van een gebouw