Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

 • Evenement organiseren

  Organiseer je een evenement op een voor publiek toegankelijke plaats? Dan heb je mogelijk een evenementenvergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Je kunt online een vergunning aanvragen of een melding indienen met DigiD of eHerkenning.

 • Vuur stoken in de openlucht

  Je mag zonder toestemming geen vuur stoken in de openlucht. Je kunt hiervoor een ontheffing aanvragen. Het verbod geldt niet voor rookwaren, kaarsen en vuur voor bakken en braden. Ook geldt het niet voor de vuurplaats bij scouting de Trijsberg aan de Oranje Nassaulaan en voor de stookplaats van het Amfitheater van de Zandkreek aan de Koeweg. Voorwaarde voor vuur stoken is wel dat dit geen gevaar mag opleveren voor de omgeving. Ook mag er geen sprake zijn van fase 2 (extra alert) bij natuurbrandgevaar. Kijk voor meer informatie hierover op www.natuurbrandrisico.nl. In bijvoorbeeld bossen en natuurgebieden kan een rookverbod gelden. Ga je vuur stoken bij de stookplaats van het Amfitheater van de Zandkreek? Neem dan contact op met het verhuurkantoor van de Zandkreek via telefoonnummer (038) 423 95 19.

 • Uitrit, melding

   

 • Monument aanwijzen

  Wij bekijken of het gebouw of terrein belangrijk is voor de gemeente. Bijvoorbeeld door de schoonheid van het gebouw of terrein. Of door de wetenschappelijke en cultuurhistorische waarde. Plaatsen wij het gebouw of terrein op de gemeentelijke monumentenlijst? Dan gelden er strengere regels. Je kunt een monument bijvoorbeeld alleen verbouwen of slopen als je hiervoor een omgevingsvergunning hebt gekregen. Afspraak maken

 • Incidentele festiviteit organiseren

  Organiseer je een evenement en wil je graag ontheffing van de geldende geluidsnormen? Een kennisgeving van een incidentele festiviteit kan zo’n ontheffing bieden. Je kunt dit online doen met eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

 • Uitstel van begraven of cremeren

  Begraven of cremeren gebeurt niet eerder dan 36 uur na het overlijden, en uiterlijk op de zesde dag erna. De burgemeester van de gemeente waar de overledene is, mag onder bepaalde voorwaarden een andere termijn bepalen.

 • Terrasvergunning

  Ligt je terras op gemeentegrond? Je moet dan ook precariobelasting betalen. Deze belasting betaal je voor het gebruik van openbare grond.

 • Ontheffing winkelopenstelling

  Winkels moeten op bepaalde tijden gesloten zijn. De Winkeltijdenwet en de verordening winkeltijdenwet bepalen dat een winkel tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten is. Een ontheffing winkelopenstelling geeft toestemming een winkel te openen buiten de vastgestelde openingstijden. In de gemeente Hattem mogen winkels op bepaalde feestdagen open zijn. Dat geldt niet voor zondagen, en ook niet voor Eerste Kerstdag. Daarnaast mag de gemeente een bepaalde winkel in bijzondere gevallen toestemming geven open te zijn buiten de normale openingstijden.

 • Uitstalling plaatsen bij een winkel

  Als ondernemer kun je een uitstalling plaatsen bij je winkel. Daar mag je producten uitstallen die je ook in de winkel verkoopt. Hier lees je de voorwaarden.

 • Horecabedrijf exploitatievergunning

  Begin je een horecabedrijf? Dan heb je een exploitatievergunning nodig. Een horecabedrijf kan namelijk overlast veroorzaken voor de omgeving.